ŠOK U AZ ALKMARU: Dan nakon promocije Belića, on je DOBIO OTKAZ!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2024, 16:06

ŠOK U AZ ALKMARU: Dan nakon promocije Belića, on je DOBIO OTKAZ!

Neočekivana vest...

Paskal Jensen nije više trener AZ Alkmara. Klub je danas smenio holandskog stručnjaka, a ekipu će do kraja sezone voditi Marten Martens. AZ Alkmar zauzima četvrto mesto na tabeli tamošnjeg šampionata sa čak 18 bodova manje od lidera PSV-a, a pet više od petoplasiranog Ajaksa.

Zanimljivo je da je smenjeni Paskal Jensen aminovao dolazak Kristijana Belića iz Partizana u AZ Alkmar ove zime. Srpski fudbaler pre dva dana i zvanično je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << promovisan u pojačanje kluba, a sada je holandski stručnjak - smenjen.

A post shared by AZ (@azalkmaar)

Razlog smene nije dovođenje Belića, već umalo eliminacija iz holanskog Kupa. Naime, AZ Alkmar je tek na penale savladao amaterski sastav Kvik Bojs u osmini finala i tako ipak opstao u trci za jedan pehar ove sezone. Igra živaca nije se dopala rukovodstvu kluba koji se odlučio na promene u svlačionici.

💪 Thanks for everything, Pascal!

❌ AZ en Pascal Jansen hebben een punt gezet achter de samenwerking. Maarten Martens maakt het seizoen af als hoofdtrainer.#AZ

— AZ (@AZAlkmaar) January 17, 2024

Paskal Jansen je AZ Alkmar vodio od 2020. godine. Najveći uspeh bio mu je je plasman ekipe u polufinale Lige konferencije, ali je u domaćem prvenstvu beležio plasmane - treće, peto i četvrto mesto.

Kako navodi klub, njegovo mesto će do kraja sezone preuzeti dosadašnji pomoćni trener Marten Martens.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.