SLS - Tamiš poklonio Zvezdi pobedu, Janković sprečio bruku u Pančevu!

Izvor: Sportske.net, 30.Apr.2018, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLS - Tamiš poklonio Zvezdi pobedu, Janković sprečio bruku u Pančevu!

Tamiš bio na korak od senzacije, Stefan Janković trojkom na četiri sekunde pre kraja sprečio bruku.

Košarkaši Crvene zvezde mt:s kompletirali su prvi krug grupne faze takmičenja u Super ligi pobedom na gostovanju u Pančevu, ali su do nje stigli mnogo teže nego što se očekivalo.

Aktuelni šampion Srbije slavio je protiv Tamiša rezultatom 87:86 (25:20, 22:21, 24:19, 16:26) zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << poenima Stefana Jankovića na četiri sekunde pre kraja.

Domaćin je jako dobro otvorio večerašnju utakmicu i serijom 9:2 u prva dva i po minuta naterao Dušana Alimpijevića da zove tajm-aut kako bi "probudio" svoje izabranike.

Zvezda je nakon tajm-auta napravila seriju 5:0 ali je Tamiš u prvih osam minuta uspeo da iskontroliše rezultat i da zadrži vođstvo. Završnica prvog kvartala pripala je Zvezdi, koja je serijom 9:0 trojkama Džejmsa Feldina i Filipa Čovića uspela da preokrene rezultat.

Tokom druge četvrtine Zvezda je konstantno bila u prednosti od pet, šest poena tako da se na odmor otišlo sa rezultatom 47:41 za goste.

Tokom treće četvrtine Zvezda je slomila otpor domaćina i stigla do 17 poena prednosti, pa se činilo da je pitanje pobednika rešeno.

Umesto da evroligaška ekipa privede posao kraju na iskustvo Tamiš je igrao sve bolje i lagano topio zaostatak sve dok dva minuta pre kraja nije stigao do prve prednosti u drugom poluvremenu (82:80).

Od tog momenta kreće završnica za infarkt u kojoj je Zvezda praktično izgubila utakmicu ali je pobedu upisala samo zahvaljujući neshvatljivom potezu igrača domaćeg tima.

Četiri sekunde pre kraja Tamiš je vodio 86:84, a Zvezda posle greške Filipa Čovića ostala bez poseda. Domaćin je izveo loptu ispod svog obruča ali je ona "bačena u bunar" tako da vreme nije ni krenulo a Zvezda je ponovo došla do poseda.

Kako je tim Dušana Alimpijevića izveo loptu ispod protivničkog koša odgovornost je pala na nebranjenog Stefana Jankovića koji trojkom postavlja konačan rezultat i sprečava bruku.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džejms Feldin sa 22 poena i 6 asistencija, a pratili su ga Stefan Janković (14 pts, 5 sk) i Filip Čović (11 pts, 5 as).

U poraženom sastavu najbolji su bili Ivan Smiljanić (19 pts, 4 sk) i Mladen Vitković (16 pts, 3 sk), ali je upravo Vitković bio tragičar jer je prodao loptu u situaciji kada je Tamiš imao dobijenu utakmicu.

Zvezda u sledeća dva kola gostuje Mladosti i Mega Bemaxu.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda trojkom u poslednjoj sekundi slavila u Pančevu!

Izvor: N1 televizija, 30.Apr.2018

Košarkaši Crvene zvezde slavili su u petom kolu grupne faze Košarkaške lige Srbije protiv ekipe Tamiša rezultatom 87:86 posle velike drame u završnici i trojkom Stefana jankovića u poslednjoj sekundi meča u Pančevu...Ekipa Dušana Alimpijevića loše je otvorila meč protiv Tamiša u gostima,...

Nastavak na N1 televizija...

Pančevci mogu da izdaju priručnik na temu "Kako izgubiti dobijenu utakmicu" (video)

Izvor: Sportske.net, 30.Apr.2018

Kakva završnica u Pančevu, pogledajte kako je Tamiš počastio Zvezdu i kako je Janković pogodio za trijumf...Namučila se Crvena zvezda mt:s na gostovanju u Pančevu ali je na kraju uspela da dođe do pobede koja je bila unapred upisana...Samo zahvaljujući neiskustvu domaćina i straha koji je igrače...

Nastavak na Sportske.net...

O ovoj promeni malo se priča, ali Zvezdi će olakšati evropski put na leto!

Izvor: Sportske.net, 01.Maj.2018, 09:58

Čak i da sve ne krene kako treba, Zvezda NE MOŽE ekspresno da ispadne sa evropske scene ovog leta. Partizan na tu olakšavajuću okolnost neće moći da računa ove godine...Ekipa Crvene zvezde u narednu sezonu ući će kao novi šampion Srbije i predstavljaće našu zemlju u kvalifikacijama za Ligu...

Nastavak na Sportske.net...

Radonjić dovršio započeto, bez poraza u plej-of

Izvor: Sportske.net, 01.Maj.2018

Bajern je vezao osam pobeda od dolaska Dejana Radonjića na klupu i kao prvi na tabeli završio ligaški deo sezone...Košarkaški klub Bajern iz Minhena savladao je danas Bon rezultatom 83:72 (26:22, 23:14, 14:24, 20:12) i kao prvi na tabeli okončao ligaški deo takmičenja...Ekipa koju od početka...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.