JEDVA PREGAŽEN TAMIŠ: Janković spasao bledu Zvezdu u poslednjoj sekundi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2018, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEDVA PREGAŽEN TAMIŠ: Janković spasao bledu Zvezdu u poslednjoj sekundi!

Drama u meču petog kola Superlige Srbije.

Crvena zvezda je savladala kao gost Tamiš rezultatom 87:86 (25:20, 22:21, 24:19, 16:26) u petom kolu A grupe Košarkaške Superlige Srbije. Tim iz Pančeva pružio je snažan otpor crveno-belima, koji su se pošteno namučili u komšijskom gradu i jedva stigli do bodova trojkom Stefana Jankovića u poslednjoj sekundi.

Iz Gasproma spremno dočekali vest iz Kruševca: Evo šta su Rusi poručili Zvezdi posle osvajanja titule >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

LUDILO DO ZORE! Igrače Zvezde u kafani zabavljala je ATRAKTIVNA pevačica, a pored nje bila je i ONA (VIDEO)

Tamiš je motivisano ušao u utakmicu i posle dva i po minuta stigao do vođstva 9:2. Crveno-beli su se brzo probudili i nisu dozvolili čačanski scenario, kada su poraženi u trećem kolu. Tejlor Ročesti je pokrenuo uspavane goste, a pošto je Tamiš stigao do 20:16, gosti su uzvratili sa dve trojke Džejmsa Feldina i jednom Filipa Čovića.

Seriju gostiju do 13:0 su nastavili Marko Kešelj i Matijas Lesor za 20:29 u 12. minutu. Iako su crveno-beli kontrolisali sitauciju na parketu domaćin se nije predavao i u poslednjoj četvrtini došetao je do praga senzacije.

Hristov je u poslednjem minutu pogodio trojku za vođstvo Tamiša 85:82. Pokušao je Feldin da uzvrati istom merom, ali nije uspeo. Lesor je uhvatio loptu u napadu i atraktivno poentirao za 85:84 na 21 sekundu do kraja.

Hristov je zatim promašio jedno slobodno bacanje za 86:84, 18 sekundi do poslednjeg zvuka sirene. U narednom napadu Filip Čović je načinio korake, ali je Tamiš napravio katastrofalnu grešku i omogućio Stefanu Jankoviću da postigne trojku za pobedu u poslednjoj sekundi.

Najbolji u ekipi Tamiša bio je Ivan Smiljanić sa 19 poena (4/6 za tri poena), Mladen Vitković je ubacio 16, a Nikola Hristov 12 poena. Sa druge strane, Feldin je bio najefikasniji sa 22 poena uz šest asistencija, Janković je zabeležio 14 poena plus pet skokova, a Filip Čović je sakupio 11 poena i pet asistencija.

KLS, 5. KOLO, A GRUPA

Tamiš - Crvena zvezda 86:87

Borac - Mladost

Zlatibor - Mega

TABELA: Crvena zvezda 4-1, Borac 4-0, Tamiš 2-3, Mega 1-3, Mladost 1-3, Zlatibor 1-3.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Superliga: Janković u poslednjoj sekundi spasao Zvezdu od bruke

Izvor: Vesti-online.com, 30.Apr.2018

U petom kolu košarkaške Superlige Crvena zvezda je u Pančevu savladala Tamiš 87:86 (25:20, 22:21, 24:19, 16:26). Junak meča je Stefan Janković koji je sekund pre kraja pogodio trojku za pobedu...Sasvim neočekivano vodila se neizvesna bitka do poslednjih sekundi. Pančevci su pokazali zube srpskom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.