SKIJANJE: Hefl-Riš završila sezonu, Feninger favorit za titulu

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Mar.2014, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKIJANJE: Hefl-Riš završila sezonu, Feninger favorit za titulu

Nemačka takmičarka Marija Hefl–Riš zbog povrede će propustiti ostatak sezone, pa je Austrijanka Ana Feninger ostala glavni favorit za osvajanje titule ukupnog pobednika Svetskog kupa.
(FOTO: unitedcharity.de)
Hefl–Riš je danas zadobila povrede noge, lakta i ramena prilikom teškog pada tokom spusta za Svetski kup u švajcarskom Lencerhajdeu, zbog čega je helikopterom prebačena u bolnicu.
Portparol nemačkog tima Ralf Eder potvrdio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << da Hefl–Riš neće startovati na preostale tri trke, slalomu, veleslalomu i superveleslalomu.
Marija nije u stanju da se takmiči u Lencerhajdeu. Njene povrede su ozbiljne – rekao je Eder, dok je trener Tomas Štaufer istakao da je skijašicu zadesila „veoma, veoma loša sreća posle tako dobrog dela sezone”, prenosi AP.
Hefl–Riš je obezbedila titulu u spustu, a u generalnom plasmanu Svetskog kupa vođstvo je preuzela Feninger sa 1.191 bodom.
Tri trke pre kraja sezone Austrijanka ima 11 bodova više Nemice, koju su povrede prilikom današnjeg pada sprečile da se bori za veliki kristalni globus.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Hefl Riš zbog povrede nije u stanju da se takmiči u Lencerhajdeu

Izvor: Blic, 13.Mar.2014, 10:49

Nemačka skijašica Marija Hefl Riš zbog povrede će propustiti ostatak sezone, pa je Austrijanka Ana Feninger ostala glavni favorit za osvajanje titule ukupnog pobednika Svetskog kupa...Hefl Riš je zadobila povrede noge, lakta i ramena prilikom teškog pada tokom spusta za Svetski kup u švajcarskom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.