Izvor: HotSport.rs, 10.Feb.2016, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKI SKOKOVI: Peter Prevc nezaustavljiv i u Norveškoj

Na skakaonici “Granasen” u norveškom gradu Trondhajmu nastavljeno je takmičenje u okviru Svetskog kupa skijaških skakača.


Večerašnjim nadmetanjem praktično je započela turneja po Skandinaviji u indvidualnoj konkurenciji. Zbog loših vremenskih uslova proteklog vikenda u Oslu otkazano je prethodno takmičenje.
Peter Prevc još jedanput je dokazao da je najuspešniji skakač današnjice. Daljinama od 135 i 132 metra za 12,3 poena nadmašio je drugoplasiranog >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Austrijanca Štefana Krafta. Svetski šampion u ski letovima je u obe serije napravio prednost u odnosu na Krafta.
Novi član “Ginisove knjige rekorda” Noriaki Kasai domogao se još jednog podijuma u karijeri, čime je nastavio da ruši granice ovog sporta. Nakon prve serije zauzimao je 10. poziciju, ali se “monstruoznim” drugim skokom od 143 metra po 59. put u karijeri popeo na pobedničko postolje.
Mihael Hajbek iz Austrije i Daiki Ito iz Japana zaključili su plasman prvih 5.
Velika očekivanja domaće publike nisu opravdali najbolji norveški skakači. Kenet Gagnes i Johan Andre Forfang jer su zauzeli osmo odnosno 18. mesto na kraju takmičenja. Anders Fanemel nije se ni plasirao u drugu seriju.
Novim, 9. trijumfom u sezoni Prevc je još više uvećao ionako ubedljivu prednost u generalnom plasmanu. Slovenac sada ima 1334 boda. Severin Frojnd je drugi sa 881, dok je Kenet Gagnes i dalje na trećem mestu sa 770 bodova.
Za vikend će na programu Svetskog kupa biti letovi u Vikersundu.
Pripremio: Miloš Ristanović

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Prevc pokorio i Trondhajm

Izvor: B92, 10.Feb.2016

Slovenački ski skakač Peter Prevc trijumfovao je na skokovima u norveškom Trondhajmu koji su održani u okviru Svetskog kupa...Prevc je do devete pobede ove sezone, a 15. u karijeri, došao ukupnim skorom od 285,5 bodova, zahvaljujući skokovima od 135 i 132 metra...Drugo mesto zauzeo je Austrijanac...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.