SAMO JE JEDNA STVAR SIGURNA: Kada Zvezda igra sa Česima OVAJ rezultat nije u opticaju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2020, 19:05

SAMO JE JEDNA STVAR SIGURNA: Kada Zvezda igra sa Česima OVAJ rezultat nije u opticaju!

Da li će se danas stvari promeniti?

Crvena zvezda večeras od 18:55h dočekuje češki Slovan Liberec u drugom kolu grupne faze Lige Evrope.

Biće do Zvezdin deveti okršaj sa klubovima iz Češke, ranije Čehoslovačke, u klupskoj istoriji, a u dosadašnjih osam susreta ukupan skor crveno-belih je 4-0-4.

Najzanimljiviji meč ovog kola Lige Evrope igra se večeras od 21.00 u Baskiji, gde Sosijedad čeka Napoli. Biće to sudar dve kvalitetne ekipe, a koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je neizvesno pokazuju kvote - i na keca i na dvojku kvota je 2,75, a na iks 3,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Sosijedad - Napoli.

Prvi susret je bio u sezoni 1981/82, protiv Banjika iz Ostrave u Kupu šampiona, kada je Zvezda slavila sa 3-0, potom poražena sa 3:1, ali je prošla dalje. Dve i po decenije kasnije, crveno-beli su se sastali sa večerašnjim rivalom, Slovanom, kada je oba puta poražena, 1:2 i 0:2, u prvom kolu UEFA kupa.

U sezoni 2009/10, klubu iz Ljutice Bogdana rival je bila Slavija iz Praga. Crveno-beli su slavili sa 2:1, pa poraženi sa 3-0 u plej-ofu za Ligu Evrope.

Poslednji susret sa ekipama iz Češke Zvezda rado pamti. Bio je to dvomeč sa praškom Spartom u leto 2017, u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Crveno-beli su slavili sa 2:0 na Borjanovom debiju na ''Marakani'', a onda je bilo i 1:0 za crveno-bele u revanšu.

Dakle, kad igra sa Česima, Zvezda ne zna za remi, verujete li da će tako biti i večeras i da će se ta tradicija nastaviti?

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.