Izvor: MozzartSport.com, 10.Dec.2021, 00:08

S Marakane mora zahvalnica Bugarima: Ludogorec pogurao Zvezdu do prvog mesta

Midtjiland nije mogao do gola u Razgradu...

Veliku stvar napravila je Crvena zvezda u Bragi, uzela bod (1:1) i ostavila Portugalce iza sebe na tabeli, ali ništa manji posao nije odradio ni Ludogorec za ovakav konačan redosled na tabeli. Džaba bi bio remi srpskog šampiona u Kamenolomu da bugarski tim nije pošteno odigrao, izgarao 90 minuta u želji da se časno oprosti od Evrope i na kraju herojski izboriio 0:0 protiv Midtjilanda.

Remi koji je crveno-bele ostavio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na čelu grupe i kreirao sigurno jednu od najlepših noći za najtrofejniji srpski klub u 21. veku.

A bilo je ultra zanimljivo u Razgradu u samom finišu posle dosadnih prvih 45 minuta. Pratio se rezultat iz Brage, pritiskao je sve jače Midtjiland kako je vreme odmicalo, Ludogorec promašivao posle kontri, da bi na kraju i golman Danaca Lesl krenuo u protivnički šesnaesterac. Ali nije vredelo. Samo nekoliko sekundi nakon što je Gvida odsvirao kraj u Portugaliji isto se dogodilo i u Bugarskoj.

Mnogi su sumnjali kako će se Ludogorec suprotstaviti Dancima. Pre svega da li će izvesti najbolji tim, pa onda i s koliko će energije odigrati za njih nevažan meč, međutim ispalo je baš onako kako su Dejan Stanković, njegovi puleni i armija navijača mogli samo da požele. Stanislav Genčev poslao je na teren gotovo najboljih 11, oni su odigrali ozbiljno, odgovorno, sve do samog finiša učinili goste bezopasnim i na kraju došli do boda.

Ludogorecu je pripao posed, Midtjiland je imao mnogo više pokušaja (17 udarac ukupno, sedam u okvir gola), ali nijedan nije bio dovoljno precizan.

Uskoro opširnije...

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.