Izvor: MozzartSport.com, 15.Apr.2021, 22:59

Rutina na Teatru snova, Kavani stavio tačku samo što je počelo (VIDEO)

Mančester junajted u polufinalu Lige Evrope – 2:0

Sa velikim snovima došla je Granada na Teatar snova, ali nije ovo bilo veče u kojoj se dešavaju čuda.

Bajka španskog kluba, koji je prvi put u istoriji izašao u Evropu i odmah stigao do četvrtfinala Lige Evrope, završila se u Mančesteru, gde je Junajted maltene sa pola snage ne samo sačuvao prednost iz prvog meča (2:0), nego dobio i revanš i plasirao se u polufinale takmičenja – 2:0.

Na tom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poslednjem stepeniku pred finale Mančester junajted će igrati protiv Rome.

Ogroman posao su Crveni đavoli uradili u prvoj utakmici, koju su dobili sa 2:0 i bilo bi preteško i mnogo jačim timovima od Granade da na Old Trafordu dostignu i prestignu toliku razliku.

A, pogotovo je posao postao duplo teži Špancima posle 6. minuta utakmice. Edinson Kavani je presudio u ovom dvomeču samo što je revanš počeo. Urugvajac je uhvatio volej levom nogom i pogodio mrežu Granade i doneo Junajtedu vođstvo i u drugoj utakmici. Ovo je Kavaniju 11. sezona zaredom u kojoj je postigao makar gol u evropskim kupovima, a prvi gol u Ligi Evrope od 2012. godine kada je bio strelac za Napoli protiv PSV Ajndhovena.

Ako je bilo želje i volje da se revanš razbukta, da bude praznik za oči, Kavani ga je ubio kao zeca. Nakon gola meč je postao kolotečina u kojoj u prvom poluvremenu nije bilo mnogo atraktivnih akcija, niti velikih šansi za gol. Najbliži pogotku bio je Bruno Fernandeš u 35. minutu, kada je njegov udarac zamalo završio pored gola.

Mnogo življe je bilo drugo poluvreme, u koje je Granada ušla sa namerom da zaigra na sve ili ništa. Čim je lopta krenula s centra ukazale su se prilike na obe strane, a u istom ritmu se nastavilo do kraja. Jedino što su igrači obe ekipe previše komplikovali u završnici i uludo su proćerdali sve dobro skrojene akcije.

Granada je igrala hrabro, napadala i pravila prilike iako je bila svesna da nema tog čuda koje je može pogurati do tri gola, a onda je u 90. minuta zatresla mrežu – sama sebi. Valjeho je centaršut Telesa sproveo u svoj gol i time stavio tačku na utakmicu na Old Trafordu.

Srpski as Nemanja Matić je bio starter u timu Mančestera i odigrao je solidnu utakmicu, u skladu sa celim timom Crvenih đavola. Još dva koraka ga dele od trofeja. Kada je Junajted 2017. osvojio ovo takmičenje Matić je bio u Čelsiju, dok je kao igrač Benfike izgubio finale 2013. godine i to baš od Čelsija.

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE

Četvrtak

Roma – Ajaks 1:1 (0:0), prvi meč 2:1

/Džeko 72 – Brobi 49/

Mančester junajted – Granada 2:0 (1:0), prvi meč 2:0

/Kavani 7, Valjeho ag 90/

Slavija – Arsenal 0:4 (0:3), prvi meč 1:1

/Pepe 18, Lakazet 21, 77, Saka 24/

Viljareal – Dinamo Zagreb 2:1 (2:0), prvi meč 1:0

/Alkaser 36, Moreno 43 – Oršić 74/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.