Rusi očekuju kraj optužbi za doping

Izvor: B92, 18.Mar.2015, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi očekuju kraj optužbi za doping

Funkcioner IAAF Valentin Balahničev smatra da bi Rusija uskoro mogla da bude oslobođena optužbi za sistematski doping.

Balahničev je rekao da su ga kolege iz međunarodnih organizacija uverile da u svetu postoji široka podrška Rusiji i da su ubeđeni da nema istine u tim optužbama.

Nemačka televizija je u decembru emitovala dokumentarac u kojem se Atletska federacija Rusije - kojom je tada rukovodio Balahničev, ministarstvo sporta i Ruska antidoping agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << optužuju za organizovani doping.

Zbog toga je pokrenuta istraga koju sprovode IAAF i Svetska antidoping agencja (WADA).

Balahničev se privremeno povukao sa svih dužnosti koje obavlja kao direktor finansija IAAF i član Izvršnog saveta, dok traje istraga.

On je sredinom februara podneo ostavku na mesto predsednika Atletske federacije Rusije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

IAAF: Rusija bi mogla biti oslobođena optužbi za doping

Izvor: Blic, 18.Mar.2015

Čelnik Međunarodne atletske federacije Valentin Balahničev rekao je da je Rusija dobila nagoveštaje brojnih svetskih sportskih organizacija da bi mogla biti oslobođena optužbi za organizovani doping...U decembru na nemačkoj televiziji emitovan je dokumentarni film u kome se Atletski savez Rusije,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.