IAAF: Rusija bi mogla biti oslobođena optužbi za doping

Izvor: Blic, 18.Mar.2015, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IAAF: Rusija bi mogla biti oslobođena optužbi za doping

Čelnik Međunarodne atletske federacije Valentin Balahničev rekao je da je Rusija dobila nagoveštaje brojnih svetskih sportskih organizacija da bi mogla biti oslobođena optužbi za organizovani doping.

U decembru na nemačkoj televiziji emitovan je dokumentarni film u kome se Atletski savez Rusije, koji je tada predvodio Balahničev i ministarstvo sporta optužuju za organizovani doping sportista.

IAAF i Svetska anti-doping agencija su posle toga pokrenule istrage, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje su u toku.

Balahničev je agenciji Tas rekao da su ga kolege iz međunarodnih sportskih organizacija uverile da Rusija ima veliku podršku i da misle da optužbe za sistematski doping nisu istinite.

On je dobrovoljno suspendovao svoje dužnosti blagajnika IAAF i člana saveta dok traje istraga.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

IAAF: "Rusija bi mogla biti oslobođena optužbi za doping"

Izvor: Sportske.net, 19.Mar.2015, 09:57

Čelnik Međunarodne atletske federacije (IAAF) Valentin Balakničev rekao je danas da je Rusija dobila nagoveštaje brojnih svetskih sportskih organizacija da bi mogla biti oslobodjena optužbi za organizovani doping.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.