Runi sa samo 23 godine upisuje kurs za trenere

Izvor: Blic, 29.Sep.2009, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Runi sa samo 23 godine upisuje kurs za trenere

Prvotimci Mančester junajteda Pol Skols, Rio Ferdinand i Edvin Van Der Sar upisaće uskoro kurs za trenere nakon kojeg će dobiti licencu UEFA za bavljenje tim poslom, a u tome će im se pridružiti i Vejn Runi, iako ima samo 23 godine.

Kako će Van Der Sar sledeće godine napuniti 40 godina, a i Skols i Ferdinand su sve bliži statusu veterana u fudbalu, za njih se i moglo očekivati da žele da pohađaju ovaj kurs, ali otkud Vejn Runi u ovoj priči, pita se britanska javnost. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Odgovor leži u lokalnom seminaru za trenere koje je navedeni trio Junajteda nedavno pohađao.

Skols, Ferdinand i Van Der Sar su naime posle seminara toliko pričali o tome da je njihovo oduševljenje preneto i na mladog Runija. Iako je pred njim još bar 10 godina aktivnog bavljenja fudbalom, napadač "đavola" je već prelomio čime će se baviti posle fudbala, što je mnoge iznenadilo, ali ne i Ser Aleksa Fergusona.

"Runi je prosto lud za fudbalom. Toliko voli da trenira da morate da ga odvlačite u svlačionicu. Ponekad mi se čini da bih morao da sednem na njega kako bi prestao da šutira loptu. Mislim da bi menadžerski posao za njega bila dobra platforma za kanalisanje ogromne enegrije koju on ima u sebi", istakao je Ferguson.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.