Rukometašice se neće obrukati

Izvor: RTS, 02.Dec.2012, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometašice se neće obrukati

"Obećavam da ćemo ginuti na terenu i pokušati da navedemo devojčice i dečake da u januaru počnu da treniraju rukomet", rekao je selektor ženske rukometne reprezentacije Saša Bošković. Kapiten Srbije Andrea Lekić navela da je cilj da se ženski rukomet vrati gde je nekad bio. Generalni sekretar RSS Božidar Đurković rekao da je poboljšana prodaja karata za takmičenje.

Selektor ženske reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je da obećava da će njegova ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "ginuti" na terenu i tako podstaći decu da posle Evropskog prvenstva počnu da treniraju taj sport.

"Obećavam da ćemo ginuti na terenu i pokušati da navedemo da devojčice i dečaci u januaru počnu da treniraju rukomet", rekao je Bošković na konferenciji za novinare u Skupštini Beograda.

Evropsko prvenstvo održaće se u Beogradu, Nišu, Vršcu i Novom Sadu od četvrtog do 16. decembra.

Bošković je kazao da je siguran da će njegov tim igrama uzvratiti javnosti za podršku koju je dobio pred predstojeće takmičenje.

"Siguran sam da ćemo igrama vratiti za svu podršku koju smo dobili. Mi možemo da izgubimo utakmicu, ali ćemo dati svoj maksimum na svakoj. Odnosom prema igri želimo da ispunimo Arenu i želja mi je da sve igračice budu zdrave i da ženski rukomet doživi ekspanziju posle ovog Evropskog prvenstva", kazao je Bošković.

Kapiten reprezentacije Andrea Lekić rekla je da želi da se ženski rukomet u Srbiji vrati gde je nekad bio, kao što je to ove godine učinio muški.

"Proletele su nam ove dve nedelje priprema i sada imamo posebnu vrstu odgovornosti i pritiska. Privilegija je to što ćemo dva velika takmičenja igrati u svojoj zemlji. Cilj nam je da se ženski rukomet vrati tamo gde je nekad bio, kao što je to bilo sa muškim početkom godine", rekla je Andrea Lekić.

Srbija će takmičenje na Evropskom prvenstvu početi u utorak, četvrtog decembra, kada će se u beogradskoj Areni sastati sa Norveškom, a u grupi su još Ukrajina i Češka.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije (RSS) Velimir Marjanović rekao je da ta organizacija na predstojećem Evropskom prvenstvu za žene želi da pokaže da je sport najbolji deo ovog društva.

"Trenutak je malo nadrealan, u regionu se dešava mnogo loših stvari, a mi sportom i loptom želimo da menjamo stvari i da vrhunskom organizacijom Evropskog prvenstva ostane bolja slika i da sport pokaže da je najbolji deo ovog društva", rekao je Marjanović.

"Nadam se da ćemo na pravi način organizovati ovo takmičenje, rezultati koje smo ostvarili u prethodnom periodu - četvrti smo savez na svetu - nameću nam da stalno idemo napred i nadam se da će tako biti za vreme ovog Evropskog prvenstva", dodao je on.

Generalni sekretar RSS Božidar Đurković istakao je da sa organizacijom takmičenja nema problema i da ona bude barem kao na Evropskom prvenstvu za rukometaše koje se u januaru ove godine održalo takođe u Srbiji.

"Sa organizacijom nema problema, svi polako pristižu i očekujem da prvenstvo bude najmanje kao ono u januaru, za muškarce. Bilo je stvari koje smo morali da ispravimo, ali su svi voljni da Srbiju predstave u najboljem svetlu", istakao je Đurković.

On je naveo da se ženskoj reprezentaciji Srbije ukazala jedinstvena prilika da na svom terenu igra dva najveća takmičenja.

"Nećemo se obrukati, ali će to u mnogome zavisiti i od igara reprezentacije. Ovoj generaciji se ukazala prilika da u svojoj zemlji igra dva velika takmičenja, što mnogima nije i verujemo u njih. Imaju znanje, volju i kvalitet da ostvare to što su zacrtali", kazao je Đurković.

Generalni sekretar RSS je istakao da prodaja ulaznica ide dobro u svim gradovima u kojima se održava takmičenje i da je trenutna popunjenost više od 70 odsto i istakao da se u Beogradu "značajno popravila prodaja karata".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dame će ginuti na terenu!

Izvor: Sportske.net, 02.Dec.2012

Početak Evropskog prvenstva se bliži, selektor ženske reprezentacije Srbije obećava maksimalnu borbu svojih igračica.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.