Rukometašice ispustile pobedu nad Crnom Gorom, ništa od polufinala EP

Izvor: RTS, 10.Dec.2018, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometašice ispustile pobedu nad Crnom Gorom, ništa od polufinala EP

Srbija – Crna Gora 27:28 (15:12). Rukometašice Srbije neće biti u prilici da se bore za plasman u polufinale na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, pošto su u drugom meču druge faze takmičenja izgubile od Crne Gore. Katarina Krpež Šlezak fenomenalna sa 12 pogodaka, ali to nije bilo dovoljno za trijumf srpske reprezentacije. Naredni meč Srbija igra u sredu od 21.00, a protivnik je domaća selekcija Francuske. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Rukometašice Srbije izgubile su od Crne Gore meč drugog kola druge faze na Evropskom prvenstvu u Francuskoj i ostale bez šansi da se bore za plasman u polufinale takmičenja.

Utisak je da su izabranice Ljubomira Obradovića mogle i morale više, ali još jednom su tehničke greške u odlučujućim momentima sprečile srpski tim da stigne do trijumfa.
Crnogorke su bolje ušle u meč, ali Srbija do poluvremena preokreće i odlazi na veliki odmor sa tri gola prednosti 15:12.
U nastavku je viđena velika borba, Crnogorke su došle do egala, a onda i do vođstva i u poslednja dva minuta ušle sa prednošću od dva gola.
Srbija je smanjila zaostatak, a onda imala i priliku da u poslednjim trenucima meča stigne do izjednačenja, ali naše rukometašice nisu uspele da upute udarac ka golu protivnika.
Crna Gora sada ima priliku da se umeša u borbu za polufinale, u koje se iz naše grupe već plasirala selekcija Rusije, koja je ranije danas ubedljivo savladala Dansku 32:21.

Najefikasniji pojedinac meča bila je kapiten Srbije Katarina Krpež Šlezak sa 12 golova, Dijana Radojević postigla je pet, a Jelena Lavko četiri pogotka.
U pobedničkom timu istakle su se Raičević, Mehmedović i Jauković sa po šest golova.
Naredni meč Srbija igra u sredu od 21.00, a protivnik je domaća selekcija Francuske.
Ovako je protekao meč u Nantu: 
22.28 – Kraj meča, Srbija je izgubila od Crne Gore 28:27.
22.26 – Igra se poslednji minut utakmice, Crna Gora vodi 28:27 i ima napad.
22.15 – Ušli smo u poslednjih deset minuta utakmice, Crna Gora vodi 24:23.
22.02 – Deset minuta igre u nastavku, Srbija vodi 18:16.
21.51 – Nastavljen je meč u Nantu, napad za Srbiju.
21.36 – Poluvreme, Srbija vodi protiv Crne Gore 15:12.
Utisak je da je prednost srpskog tima mogla da bude i ubedljivija, ali izabranice Ljubomira Obradovića nisu iskoristile poslednja tri napada.
Katarina Krpež Šlezak je fenomenalna, kapiten Srbije postigao je već osam pogodaka. Lekić, Pop-Lazić i Radojević postigle su po dva pogotka.
21.25 – Srbija vodi 12:10, selektor Crne Gore traži prvi tajm-aut na meču.
21.21 – Ukazuje se pomoć golmanu Srbije Katarini Tomašević, koja je, po svemu sudeći, obnovila povredu desnog kolena.
21.15 – Crnogorke su bolje ušle u meč, imali i tri gola prednosti (7:4), ali srpske rukometašice na sredini prvog poluvremena stižu do izjednačenja – 9:9.
21.01 – Počeo je meč, prvi napad za Crnu Goru.
20.59 – Intonirane su himne dve države, utakmica uskoro počinje.
20.52 – Igračice izlaze na teren hale u Nantu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija ispustila pobedu nad Crnom Gorom i nadu za polufinale EP!

Izvor: B92, 10.Dec.2018

Rukometašice Srbije poražene su od Crne Gore rezultatom 28:27 čime su izgubile šanse za plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Francuskoj...Srpkinje su odigrale utakmicu u Nantu punu oscilacija, imale prednost na poluvremenu, ali su očajno odigrale drugi deo i doživele neuspeh...Uskoro opširnije....Utakmica...

Nastavak na B92...

Pop - Lazić: Da smo igrale do sutra, ne bismo pobedile

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2018, 11:11

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović kaže da se njegov tim nije prilagodio suđenju u porazu od Crne Gore (28:27) na Evropskom prvenstvu u Francuskoj...Srbija je izgubila i drugi put u drugoj fazi kontinentalnog šampionata i ostala bez šanse za polufinale i borbu za...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.