Ruiz optužen za malverzacije

Izvor: B92, 24.Mar.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruiz optužen za malverzacije



Bivši predsednik i glavni deoničar fudbalskog kluba Betis Manuel Ruiz de Lopera optužen je da je zloupotrebio svoj položaj u klubu i ispraznio klupske fondove.

Kancelarija španskog državnog tužioca saopštila je da je Lopera ispraznio klupske fondove tako što je njegova firma "Enkadesa" imala ekskluzivno pravo u kontrolisanju zarade fudbalskog kluba Betis.

U izjavi koju je tužilac dao navodi se da je Lopera "zloupotrebio položaj u svoju ili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u korist treće osobe, ispred interesa kluba", ističući da ne postoje računi firme "Enkadesa".

Prema tvrdnjama državnog tužioca, na racunima Betisa nedostaje 11 miliona evra, a klub je na ime poreza uplatio 8,29 miliona evra.

Ako se dokaže njegova krivica, Lopera bi se mogao suočiti sa zatvorskom kaznom izmedju šest meseci i četiri godine, a morao bi da plati i visoku novčanu kaznu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.