Ponedeljak, 24.03.2008.

18:04

Ruiz optužen za malverzacije

Izvor: B92, Beta

Default images

Bivši predsednik i glavni deoničar fudbalskog kluba Betis Manuel Ruiz de Lopera optužen je da je zloupotrebio svoj položaj u klubu i ispraznio klupske fondove.

Kancelarija španskog državnog tužioca saopštila je da je Lopera ispraznio klupske fondove tako što je njegova firma "Enkadesa" imala ekskluzivno pravo u kontrolisanju zarade fudbalskog kluba Betis.

U izjavi koju je tužilac dao navodi se da je Lopera "zloupotrebio položaj u svoju ili u korist treće osobe, ispred interesa kluba", ističući da ne postoje računi firme "Enkadesa".

Prema tvrdnjama državnog tužioca, na racunima Betisa nedostaje 11 miliona evra, a klub je na ime poreza uplatio 8,29 miliona evra.

Ako se dokaže njegova krivica, Lopera bi se mogao suočiti sa zatvorskom kaznom izmedju šest meseci i četiri godine, a morao bi da plati i visoku novčanu kaznu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: