Ronaldo razbio Sosijedad

Izvor: B92, 09.Nov.2013, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronaldo 'razbio' Sosijedad

Fudbaleri Real Madrida deklasirali su Real Sosijedad 5:1 kod kuće u prvom subotnjem meču 13. kola španske Primere.

Bio je to deseti ligaški trijumf Madriđana, a blistao je Kristijano Ronaldo sa tri gola i asistencijom.

Preostala dva gola dali su Benzema i Kedira, a počasni pogodak za ekipu iz San Sebastijana dao je Grisman. U ostalim subotnjim mečevima pobedu je ostvario Rajo Valjekano, a rezultatom 1:1 završeni su mečevi Hetafe - Elče i Atletik Bilbao - Levante. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ronaldo je imao solidan udarac iz daljine na samom startu meča Reala i Sosijedada, a do prvog gola došao je već u 12. minutu – Benzema je centrirao sa desne strane, a Portugalac je prihvatio loptu na suprotnoj stativi i zabio je u malu mrežu.

Šest minuta kasnije Ronaldo se revanširao Benzemi – dodao mu je loptu po zemlji sa leve strane, a Benzema je iz prve poslao loptu u donji levi ugao. Pitanje pobednika rešeno je već u 26. minutu, kada je Ronaldo bio siguran sa penala koji je sm iznudio nakon igranja rukom protivničkog igrača.

Do kraja poluvremena viđen je još jedan gol, kada je Kedira snažnim šutom krunisao dobru akciju svog tima.

U drugom poluvremenu utešni gol za Baskijce dao je Grisman i tako je postao prvi fudbaler Sosijedada koji je dao gol na pet uzastopnih mečeva još od Darka Kovačevića 2002. godine.

Do kraja meča Ronaldo je dao još jedan gol i potvrdio je pobedu Reala.

U drugom meču dana Hetafe i Elče remizirali su 1:1 – Pedro Leon doveo je domaće u vođstvo, a bod gostima doneo je Boakje u 61. minutu.

Pretposlednji meč subotnjeg programa pripao je Atletik Bilbau, koji je posle preokreta sa 2:1 slavio protiv Levantea. Baral je posle nešto više od pola sata igre doveo goste u vođstvo, ali je Riko izjednačio u 72. minutu. Potpuni preokret i pobedu Bilbau doneo je Aduric u 84. minutu. Isti igrač dobio je crveni karton u samom finišu meča.

Fudbaleri Rajo Valjekana savladali su u Vigu ekipu domaće Selte sa 2:0 u poslednjoj subotnjoj utakmici.

Tim iz predgrađa Madrida priredio je iznenađenje, ali je potpuno zasluženo došao do dragocenih bodova kojima je pobegao iz zone ispadanja. Strelci su bili Vijera u 24. i Larivi u 72. minutu.

Primera, 13. kolo:

petak:

Osasuna – Almerija 0:1

Rodri 18

Granada – Malaga 3:1

El Arabi 48, 59, 77 - Huan Migel 54

subota:

Real Madrid – Real Sosijedad 5:1

Ronaldo 12, 26 (pen), 76, Benzema 18, Kedira 36 - Grisman 61

Hetafe – Elče 1:1

Leon 18 - Boakje 61

Atletik Bilbao – Levante 2:1

(Riko 72, Aduric 84 - Baral 33)

Selta – Rajo Valjekano 0:2

nedelja:

12h Espanjol – Sevilja

17h Valensija – Valjadolid

19h Viljareal – Atletiko Madrid

21h Betis – Barselona

Tabela: Barselona 34 boda, Atletiko Madrid 33, Real Madrid 31, Viljareal 23, Atletik Bilbao 23, Hetafe 20, Sosijedad, Granada i Levante po 17, itd.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ronaldo 'razbio' Sosijedad

Izvor: B92, 09.Nov.2013

Fudbaleri Real Madrida deklasirali su Real Sosijedad 5:1 kod kuće u prvom subotnjem meču 13. kola španske Primere...Bio je to deseti ligaški trijumf Madriđana, a blistao je Kristijano Ronaldo sa tri gola i asistencijom...Preostala dva gola dali su Benzema i Kedira, a počasni pogodak za ekipu iz...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.