Tradicija i Šehović jači od Zvezde

Izvor: B92, 04.Nov.2013, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tradicija i Šehović jači od Zvezde

Košarkaši Budućnosti VOLI pobedili su Crvenu zvezdu Telekom u poslednjem meču šestog kola regionalne ABA lige - 62:60 (32:31).

Ključni momentan meča desio se deset sekundi pre kraja meča, kada je Šehović posle dva promašaja sa linije bacanja ostvario ofanzivni skok i izborio nova bacanja, koja su na kraju prevagnula.

Sead Šehović je ujedno bio i najefikasniji u pobedničkom timu 16 poena, a pratili su ga Akindele i Ćapin sa po 12. S druge strane, najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se istakao Boban Marjanović sa 13 poena i 11 skokova.

Budućnost je ovom pobedom došla do treće pobede u nizu i sada ima skor od 4 pobede i dva poraza, dok je Zvezda posle četiri trijumfa u nizu poražena.

Izabranici Dejana Radonjića nisu uspeli da prekinu tradiciju i posle osam i po godina slave u hali "Morača", pa sada imaju učinak od četiri pobede i dva neuspeha.

Tok meča:

Hala u glavnom gradu Crne Gore ispunjena je do poslednjeg mesta. (kapacitet hale je 4.500 mesta).

Gosti su nešto bolje otvorili meč i posle dva minuta igre stigli do šest poena prednosti. Prve poene na meču postigao je DeMarkus Nelson, da bi nakon toga Marjanović zakucao, a Šilb bio precizan sa distance.

Prve poene za Budućnost postigao je Sead Šehović, najbolji strelac kluba u dosadašnjem toku sezone, van linije 6.75. Akindele je sa linije slobodnih bacanja doveo svoj tim na pola koša zaostatka, ali je Šilb trojkom u sledećem napadu doneo Zvezdi četiri poena prednost - 5:9.

Nakon tri promašena šuta domaćina i dva ofanzivna skoka, Nelson i Šilb izveli su najlepši potez dosadašnjeg toga meča, kada su Zvezdin plej i krilo odigrali alej-up.

Međutim, nakon toga usledila je serija Budućnosti i preokret (12:11), ali je Zvezda do kraja prvih deset minuta prvim poenima Blažiča i Simonoviča uspela da reši prvih deset minuta u svoju korist - 16:18.

U hali se nalazi i solidan broj navijača tima iz Beograda, koji pesmom pruža podršku svom timu.

Posle nešto bržeg starta, na početku druge deonice usledila je nešto sporija igra. Radonjić je u igru vratio Marjanovića umesto Katića i gosti su počeli da grade napade isključivo oko gorostasnog centra.

Marjanović je ubacio sedam uzastopnih poena za svoj tim i tako uspeo da održava prednost, ali je Budućnost polovinom drugog perioda zaigrala dosta agresivnije i brže, da bi preko Vitkovca i Popovića stigla do prvog vođstva na meču - 30:29.

Do kraja prvog poluvremena, tačnije preostala dva minuta, videli smo po jedan pogodak sa obe strane. Prvo je pogodio Dženkins posle ulaska u reket, da bi Popović pogotkom pet sekundi pre kraja odveo svoj tim na poluvreme sa minimalnim prednošću - 32:31.

Posle dvadeset minuta igre u Morači, najefikasniji pojedinac meča je centar Crvene zvezde Boban Marjanović koji je upisao devet poena, dok je Blejk Šilb ubacio jedan manje.

S druge strane, Akindele i Vitkovac dali su po sedam poena, dok je Aleksandar Popović zabeležio pola koša manje.

Prvo poluvreme obeležio je i jako loš šut za tri poena obe ekipe. Domaći su pogodili jednu trojku iz trinaest pokušaja, dok je ekipa Dejana Radonjića ostvarila isti učinak iz pet šuteva. Zanimljivo je da je Budućnost izvela 11 slobodnih bacanja, a Zvezda samo tri.


Prve poen u nastavku videli smo posle tehničke greške svirane Branku Laziću zbog simuliranja, da bi posle lopte sa strane Ćapin pogodio svoju prvu trojku, iz četvrtog pokušaja, za najveću prednost svog tima na meču - 36:31.

Slično kao i u meču sa Panatinaikosom, Zvezda je loše otvorila treću deonicu i dozvolila domaćem timu da serijom od 7:0, računajući i finiš prvog poluvremena, stekne prvu osetniju prednost na meču, ali je Blažič zakucavanjem i poenima nakon ofanzivnog skoka zaustavio nalet domaćina - 37:35.

Igrači Budućnosti nastavljaju da u znatno većoj meri idu na liniju za slobodna bacanja, ali lošim izvođenjem (10/18) ne uspevaju da povećaju svoju prednost. U oba tima imamo igrače sa po četiri faula, kod domaćina je to Kolman, a kod gostiju Nelson.

Ne dugo zatim, Aleksandar Ćapin pogodio je svoju drugu trojku, a Akindele svoj deseti poen za novu prednost Budućnosti od šest poena - 43:37.

Raško Katić i Blejk Šilb su novim poenima približili Zvezdu na samo koš zaostatka, da bi Sead Sehović drugom trojkom ponovo 'odlepio' svoj tim. Gosti su nastavili da greše u napadu, ali su domači uspeli da još više pogoršaju šut sa linije za slobodna bacanja i tako ne iskoristne greške protivnika - 47:42.

I poslednja deonica počela je promašajima i izgubljenim loptama sa obe strane. Budućnost se i dalje bolje snalazila u takvoj igri i uspela pogotcima Ćapina i Popovića da drži prednost na svojoj stani.

Ali, gosti onda serijom od 11-2, koju je inicirao Boban Marjanović uz pomoć Branka Lazića, preuzimaju potpuno kontrolu na meču i prvi put posle finiša prvog poluvremena dolaze do vođstva.

U međuvremenu, Dženkins je napravio peti faul prilikom šuta Šehovića za tri, pa je meč za njega završen. Šehović je sva tri puta siguran sa linije za slobodna bacanja za novu neizvesnost - 55:57.

Treba napomenuti da uslovi u Morači u velikoj meri utiču na kvalitet košarke, jer se zbog velike vlažnosti parket briše gotovo u svakom napadu, ali se i pored toga igrači klizaju kao da igraju po ledu.

Do kraja meča videli smo pravu dramu, Šehović je trečom trojkom
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tradicija i Šehović jači od Zvezde

Izvor: B92, 04.Nov.2013

Košarkaši Budućnosti VOLI pobedili su Crvenu zvezdu Telekom u poslednjem meču šestog kola regionalne ABA lige - 62:60 (32:31)...Ključni momentan meča desio se deset sekundi pre kraja meča, kada je Šehović posle dva promašaja sa linije bacanja ostvario ofanzivni skok i izborio nova bacanja,...

Nastavak na B92...

Zvezda baš razočarala

Izvor: Danas, 04.Nov.2013

Bez obzira na konačan rezultat u korist Budućnosti (62:60) košarkaši Crvene zvezde sinoć su u Podgorici pružili jednu od lošijih partija u dosadašnjem delu sezone. Poslednji ofanzivni skok Šehovića kod 61:60 na deset sekundi do kraja meča najbolje ilustruje nivo koncentracije i zagrađivanja...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.