Romario konačno do hiljaditog gola!

Izvor: B92, 21.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romario konačno do hiljaditog gola!



Brazilski fudbaler Romario konačno je postigao 1.000. gol, pošto je uspeo da realizuje penal u pobedi Vasko da Game nad Sportom iz Rekifea od 3:1. Utakmica je odigrana u drugom kolu brazilskog šampionata, a 41-godišnji Romario konačno je dostigao cilj i oduševio publiku, koja je ispunila stadion "Sao Žanuario" u Rio de Žaneiru. Posle gola, utakmica je bila zaustavljena, Vasko je vodio sa 3:0, a na teren su utrčali članovi Romariove porodice - majka, otac, supruga, deca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i veliki broj novinara.

Romario je trčao krug oko terena, mašući publici koja ga je bučno pozdravljala.

"Posvećujem ovaj gol svim ljudima koji su mi pomogli i koji su uvek bili na mojoj strani, kao što su moji roditelji, moja deca i svi vi", rekao je Romario u suzama. "Želim da zahvalim Bogu za ovo."

"Ovo je istorijski trenutak za mene i svet fudbala", rekao je Romario.

"Jurio sam ovaj gol i ponekad mi se činilo da možda nikada neću stići do njega. Bez sumnje, ovo je najvažniji trenutak u mojoj karijeri profesionalnog igrača."

Prekid meča trajao je oko 15 minuta, a Romario se potom vratio u tim i do kraja odigrao utakmicu.

Romario je uspeo da postigne gol posle pauze u brazilskim takmičenjima koja je trajala od 11. aprila, dok se prethodno mučio u više mečeva u nastojanju da dođe do toga.

Mnogi ljudi iz sveta fudbala stavljaju pod znak pitanja njegovo dostignuće, navodeći da je 71 gol postigao kao tinejdžer ili amater, a da je još neke golove koje računa postigao na trening utakmicama.

Broj od 1.000 golova ne priznaje ni FIFA.

Do sada su u istoriji,navodno, samo trojica fudbalera postigli 1.000 i više golova - Pele 1.281 u 1.363 utakmice, zatim, takođe Brazilac Artur Frajdenrajh i Austrijanac Franc Binder.

Romario je oduševio brazilsku javnost 2005. godine, kada je uspeo da dođe do titule najboljeg strelca iako je imao 39 godina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.