Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 21.05.2007.

12:44

Romario konačno do hiljaditog gola!

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Brazilski fudbaler Romario konačno je postigao 1.000. gol, pošto je uspeo da realizuje penal u pobedi Vasko da Game nad Sportom iz Rekifea od 3:1. Utakmica je odigrana u drugom kolu brazilskog šampionata, a 41-godišnji Romario konačno je dostigao cilj i oduševio publiku, koja je ispunila stadion "Sao Žanuario" u Rio de Žaneiru. Posle gola, utakmica je bila zaustavljena, Vasko je vodio sa 3:0, a na teren su utrčali članovi Romariove porodice - majka, otac, supruga, deca i veliki broj novinara.

Romario je trčao krug oko terena, mašući publici koja ga je bučno pozdravljala.

"Posvećujem ovaj gol svim ljudima koji su mi pomogli i koji su uvek bili na mojoj strani, kao što su moji roditelji, moja deca i svi vi", rekao je Romario u suzama. "Želim da zahvalim Bogu za ovo."

"Ovo je istorijski trenutak za mene i svet fudbala", rekao je Romario.

"Jurio sam ovaj gol i ponekad mi se činilo da možda nikada neću stići do njega. Bez sumnje, ovo je najvažniji trenutak u mojoj karijeri profesionalnog igrača."

Prekid meča trajao je oko 15 minuta, a Romario se potom vratio u tim i do kraja odigrao utakmicu.

Romario je uspeo da postigne gol posle pauze u brazilskim takmičenjima koja je trajala od 11. aprila, dok se prethodno mučio u više mečeva u nastojanju da dođe do toga.

Mnogi ljudi iz sveta fudbala stavljaju pod znak pitanja njegovo dostignuće, navodeći da je 71 gol postigao kao tinejdžer ili amater, a da je još neke golove koje računa postigao na trening utakmicama.

Broj od 1.000 golova ne priznaje ni FIFA.

Do sada su u istoriji,navodno, samo  trojica fudbalera postigli 1.000 i više golova - Pele 1.281 u 1.363 utakmice, zatim, takođe Brazilac Artur Frajdenrajh i Austrijanac Franc Binder.

Romario je oduševio brazilsku javnost 2005. godine, kada je uspeo da dođe do titule najboljeg strelca iako je imao 39 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu