Roma na pragu uspeha: Emerson i Džeko za 60.000.000 evra! Sledi napad na Deulofeua, čeka se Batšuaji

Izvor: MozzartSport.com, 22.Jan.2018, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roma na pragu uspeha: Emerson i Džeko za 60.000.000 evra! Sledi napad na Deulofeua, čeka se Batšuaji

Ostali su samo detalji...

Delovalo je da će se posao završiti samo na Emersonu Palmijeriju, ali Čelsi je izgleda uspeo - ove zime će iz Rome dobiti paket u kojem će se naći i Edin Džeko! 

Samo nekoliko dana pošto je izjavio da Džeko ne želi da napusti Romu i da uprava Vučice ne bi da se odrekne usluga golgetera iz Bosne i Hercegovine, ostrvski mediji stigli su do saznanja da je Džekov agent Irfan Redžepagić našao se u avionu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za London kako bi dogovorio finansijske detalje saradnje, dok je posrednik Silvano Martina ostao u Rimu gde će sačekati ishod pregovora Čelsija i Rome.

Veliki preokret u priči koja je donedavno izgledala kao nemoguća misija za Čelsi jeste telefonski razgovor koji je Džeka ubedio da je vreme da se vrati na Ostrvo. Na drugoj strani "žice" bio je Antonio Konte lično, tvrde italijanski mediji, a posle razgovora s njim Džeko je poručio agentu da se pakuje i krene put Londona.

U Romi, jasno je, nemaju ništa protiv celog transfera, ali pod određenim uslovima. Sportski direktor Monći je prvobitno odbio Čelsijevu ponudu na 50.000.000 evra i Mišija Batšuajia na pozajmicu do leta, tražilo se još 15.000.000 evra više u bonusima, ali je Čelsi prihvatio da formula bude sledeća: obeštećenje od 50.000.000 evra i 10.000.000 u bonusima. Kako ni to nije bilo dovoljno dobro za čelnike Rome, oni su zatražili da i Batšuaji bude uključen u transfer, s tim da u ugovoru postoji opcija otkupa na leto. U Čelsiju su spremni i za tu opciju, ali samo ukoliko Roma prihvati da otkupna klauzula iznosi oko 30.000.000 evra.

Dok se čeka da se ovo klupko odmota, Monći je zvao Barselonu kako bi se raspitao za dostupnost Đerara Deulofeua. Španac je bio na pragu transfera u Napoli za 20.000.000 evra (18.000.000 + 2.000.000), ali se posao u međuvremenu izjalovio. Tačnije, ni Napoli, ni Barselona ne guraju previše da se ovaj transfer završi, iako Barsi treba novac, a Napoliju pojačanje na krilu.

Sada je, navodno, Roma u pol poziciji, a konačni rasplet mogao bi da se dogodi do kraja sedmice.

Roma je na pragu da završi nekoliko zanimljivih poslova - da Čelsiju uvali tek oporavljenog Emersona i vremešnog Džeka, a mogao bi da dobije dva ozbiljna pojačanja u ofanzivnom redu.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.