Rojs iscepao Realovu kartu za prvu klasu, Borusija će među nosioce! Srećna Legija izbacila Sporting iz Evrope (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 07.Dec.2016, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rojs iscepao Realovu kartu za prvu klasu, Borusija će među nosioce! Srećna Legija izbacila Sporting iz Evrope (VIDEO)

Real Madrid prokockao šanse i pobedu pa će u drugi šešir, a Poljaci će u Ligu Evrope

Real Madrid će ipak putovati ekonomskom klasom na žreb za osminu finala, Borusija Dortmund će među povlašćene. Prvak Evrope nije uradio ono što se očekivalo i što je morao da uradi. Nije pobedio Borusiju u Madridu i izgubio je šansu za prvo mesto u grupi koje mu donosi povlašćen status u žrebu. I imaće za čim da žali…

Real je imao brdo šansi na 2:1, ali je na kraju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << platio ceh promašajima i Marko Rojs je golom u 88. minutu doneo Borusiji Dortmund remi 2:2 koji je Milionere katapultirao u prvi šešir na žrebu za osminu finala.

Borusija je nagrađena za trud, veru u sopstveni kvalitet i napadački fudbal protiv prvaka Evrope u Madridu. Mada se mora priznati da je imala i sreće…

Karim Benzema je konačno izašao iz senke Ronalda i ostalih saigrača. Posle skoro godinu dana je dao da više od jednog gola na utakmici i pokazao da se vraća u formu. Stigao je do cifre od 50 golova u Ligi šampiona, što je pre njega pošlo za nogom samo Kristijanu Ronaldu, Mesiju, Raulu, Van Nistelroju, Ševčenku, Anriju i Inzagiju. Benzemi je to uspelo u 88 mečeva u elitnom takmičenju, manje vremena da dođu do 50 golova je bilo potrebno samo Mesiju i Van Nistelroju.

Kao što se i očekivalo, Borusija se nije branila u Madridu. Uostalom, ovaj Tuhelov tim i ne zna drugačije. Ali morao bi da nauči bolje da brani svoj gol jer su previše nonšalantno dozvolili Karvahalu u 23. minutu da doda na peterac po zemlji gde se našao Benzema koji ne prašta. Imala je Borusija šanse za izjednačenje ali ih nije iskoristila. Pretili su Kastro, Dembele, Obamejan, ali umesto izjednačenja primili su još jedan gol. Vajdenfeler je prvo zaustavio Benzemu sjajnom inetrvencijom u 53. minut, ali je opet zaspala odbrana Nemaca i Benzema se ispravio iz drugog pokušaja.

Obamejan je u 60. vratio Borusiju u život. Sjajno se Šmelcer zavukao iza leđa odbrani Reala i majstorski proigrao Gabonca koji je pogodio mrežu kluba o čijem dresu sanja. Tuhel je odmah reagovao i uveo Mora i Rojsa što će se pokazati kao dobitni potez. Borusija je napadala u talasima, ali je i Real stvorio brdo prilika. Pljuštale su šanse pred oba gola, Ronaldo je pogodio stativu, Marselo promašio sjajnu priliku, a onda je usledila kazna.

Mor je uzeo loptu na sredini i lansirao Obamejana po desnom krilu koji u Borusijinom turbo stilu brzo šalje loptu na peterac gde je Rojs uklizao i pogodio za ono po šta je Borusija došla u Madrid.

Borusija je prva, Real drugi, a treće mesto i nastavak takmičenja u Ligi Evrope je Legija preotela Sportingu pobedom 1:0 u direktnom duelu u Varšavi. Minimalac je bio dovoljan Poljacima za koje je ovo veliki uspeh jer im niko nije davao šanse u ovoj konkurenciji.

Srpski napadač Aleksandar Prijović je asistirao Giljermeu u 30. minutu za jedini gol na meču. Bio je to 800. gol nekog Brazilca u Ligi šampiona po čemu je ova fudbalska velesila rekorder u evropskom elitnom takmičenju. Pre toga je Prijoviću poništen gol, imao je i jednu sjajnu šansu koju je promašio, a u drugom poluvremenu smo gledali igru viktorije pred golom Poljaka.

Neverovatno je kako je Legija uspela da sačuva pobedu i šta su sve Portugalci promašili. Najteži promašaj je bio onaj Želsona Martinsa sa dva metra. Legija je poslednjih 20 minuta provela u sopstvenom šesnaestercu i pravo je čudo kako je uspela da sačuva pobedom kojom se plasirala u šesneestinu finala Lige Evrope. Radović i Prijović su odigrali ceo meč za Legiju, Marković je na drugoj strani zamenjen u 59. minutu.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.