Rodriges pobedio Spanulisa, CSKA ne zna za poraz u Evroligi

Izvor: B92, 01.Nov.2018, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodriges pobedio Spanulisa, CSKA ne zna za poraz u Evroligi

Košarkaši moskovskog CSKA pobedili su Olimpijakos u utakmici petog kola Evrolige sa 69:65.

CSKA je meč rešio u trećoj četvrtini koju je dobio sa 21:9, kada je dve trojke zaredom pogodio Serhio Rodriges i preokrenuo rezultat u korist ruske ekipe.

Španac je sa 20 poena i pet asistencija bio glavni razlog što su Moskovljani iz tvrde utakmice u kojoj ekipe nisu prebacivale 21 poen u četvrtinama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izašli kao pobednici.

Još 17 poena je dodao Vil Klajburn uz četiri ukradene lopte, a 11 poena je imao Kori Higins.

U timu Pirejaca je prednjačio Vasilis Spanulis sa 16 poena, Jorgos Printezis je imao poen manje, a bivši igrač Partizana Najdžel Vilijams-Gos je ubacio 13. Nikola Milutinov je za atinske crveno-bele imao po sedam poena i skokova.

Olimpijakos je nešto bolje počeo meč i u borbi na mali broj poena, trojka Vilijams-Gosa za 15:11 pri kraju prve deonice je delovala veliko. Oly je u drugoj četvrtini povećavao prednost sve do faula Danijela Heketa na Spanulisu posle čega je "Bili" pogodio sva tri slobodna bacanja za 30:21.

Od tog trenutka CSKA se približava i treću četvrtinu čeka sa zaostatkom od četiri poena 35:31. Rodriges je trojkama preokrenuo u nastavku, a posle promašaja Voronceviča na isteku treće četvrtine propustio da ode na +11 pred poslednju četvrtinu.

U njoj je Olimpijakos uspeo da se približi, ali ne i da slavi protiv tima koji još uvek ne zna za poraz u Evroligi. CSKA je sa pet pobeda prvoplasiran, a Olimpijakos je šesti sa tri pobede i dva poraza u dosadašnjem toku takmičenja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rodrigez trojkama srušio Olimpijakos!

Izvor: Sportske.net, 01.Nov.2018

U derbiju kola Evrolige ekipe CSKA je slavila protiv Olimpijakosa...CSKA i dalje ne zna za poraz u ovosezonskoj Evroligi posle pet odigranih utakmica...Izabranici Dimitrisa Itudisa su uspeli večeras da savladaju Olimpijakos i da im tako nanesu drugi poraz u sezoni...Gledali smo jako neizvestan meč...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.