Izvor: B92, 02.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rod Torn: Krstićevi treneri su uradili fantastičan posao

Od dopisnika B92 iz Vašingtona Brace Đorđevića (VOA)

Dva dana pošto je "New York Times" objavio vest da je Nenad Krstić postigao dogovor sa Partizanom o odlasku u NBA ligu ovog leta (kao i informaciju da je centar "crno-belih" promenio menadžersku agenciju koja ga zastupa i prešao među klijente čuvene kompanije "SFX Basketball", nekadašnji 'FAME', koja od košarkaša iz SCG predstavlja i Peđu Stojakovića, Vladimira Radmanovića i Peđu Drobnjaka), Nju Džersi Netsi gostovali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su u Vašingtonu. Bila je to prilika za kratak razgovor sa predsednikom i generalnim menadžerom kluba Rodom Tornom, čovekom koji je od 2000. godine, kada se vratio u Nju Džersi, za kratko vreme pretvorio Netse u dvostrukog finalistu plej-ofa.

S obzirom da je upravo Torn odlučio da "mrežice" na draftu 2002. godine kao 24. pika izaberu Nenada Krstića, prvo pitanje odnosilo se na tačnost informacije iz "New York Times-a".

"Izgleda da je tako", rekao je Torn uz osmeh i dodao: "Ja zaista ne znam detalje, ali koliko sam čuo, Nenad je navodno postigao dogovor sa Partizanom da ga puste ovog leta i ja se iskreno nadam da je tako, jer mislim da ima šanse da bude veoma dobar igrač u NBA ligi. Ipak, ne mogu ništa da tvrdim sa sigurnoću, jer i ja sam tu informaciju, kao i vi samo pročitao u novinama".

Naravno, usledilo je pitanje o tome kada je neko iz organizacije Netsa poslednji put gledao Nenada Krstića?

"Naš sportski direktor (director of player personal, prim. a) bio je tokom sezone u Beogradu, ali naši ljudi su ga gledali i u ostalim gradovima širom Evrope... Logično je da pratimo njegove igre i moram da kažem da je zaista napredovao, ojačao... Uz malo NBA iskustva može da bude stvarno dobar igrač", rekao je Torn, a zatim uputio niz pohvala na račun stručnog štaba zvaničnog šampiona SCG.

"Nenadovi treneri su uradili fantastičan posao u proteklom periodu, polako su ga razvijali i od njega stvorili igrača koji je dominanatan i u svom timu i u ligi u kojoj igra. Nenad ima odličan rad nogu, dobar šut, veoma je dobro treniran, što je veliki plus za tako mladog igrača. Znam da je prošle godine u Partizanu igrao Miloš Vujanić i da je mnogo više lopta bila kod njega, ali Nenad je ove godine imao dosta prilike da se dokaže".

Na pitanje da prokomentariše ono šta se očekuje od Krstića, Rod Torn je rekao:

"Moraće da se navikne na neke stvari koje su u NBA ligi drugačije nego u Evropi, da prođe klasičnu 'školu za rukije', ali s obzirom na to da smo imali prilike da ga upoznamo prošle godine, kada je proveo desetak dana u Americi, dok se opravljao od povrede stopala, mogu da kažem da znam da je zaista divan momak, koji ima odlične radne navike, razmišlja na pravi način i spreman je za NBA".

A kada to kaže čovek koji je 1984. godine, kao generalni menadžer Čikago Bulsa draftovao Majkla Džordana, onda to ima dodatnu težinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.