River i Boka u Madridu odlučuju o šampionu Južne Amerike

Izvor: RTS, 09.Dec.2018, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

River i Boka u Madridu odlučuju o šampionu Južne Amerike

Fudbaleri dva argentinska velikana, River Plejta i Boke Juniors, igraju u Madridu od 20.30 drugi meč finala Kopa Libertadores.
Prvi put u istoriji "južnoameričke Lige šampiona" pobednik će biti odlučen u Evropi, na stadionu Real Madrida, čuvenom "Santijago Bernabeu-u".

Razlog je verovatno svima dobro poznat - divljanje navijača i niz incidenata pred revanš koji je trebalo da se odigra >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na Riverovom stadionu "Monumental" pre desetak dana.
Nakon toga početak je zakazivan i odlagan nekoliko puta, da bi mesto odigravanja naposletku bilo promenjeno i prebačeno u Španiju.
Zanimljivo je da će meč u španskoj prestonici obezbeđivati oko 2.500 policajaca iz Argentine, kao i to da je devet hiljada od ukupno 81 hiljade karata bilo rezirvisano za "sosiose" tj. članove madridskog Reala. 
Prvi susret finala 11. novembra završen je nerešeno - 2:2.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

REPORTER KURIRA SA VOĐAMA NAVIJAČA RIVER PLEJTA: Pogledajte kako se V. Đ snašao među najvatrenijim fanovima (KURIR TV)

Izvor: Kurir, 09.Dec.2018

U Madridu tri sata pred početak utakmice RIVER PLEJT-BOKA JUNIORS, potpuno ludilo.

Nastavak na Kurir...

Oklopnjaci na ulicama Madrida zbog argentinskih navijača

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Dec.2018

Ljuti argentinski fudbalski rivali River Plate i Boka Juniors večeras će na stadionu "Santijago Bernabeu" u Madridu igrati meč finala Kopa Libertadores, takmičenja koje slovi za južnoameričku Ligu šampiona.

Nastavak na Nezavisne Novine...

River preko trnja do zvezda, majstor Kinterova osveta bezobraznom Benedetu - River je prvak Južne Amerike! (video) (foto)

Izvor: Sportske.net, 10.Dec.2018, 00:19

Vredelo je čekati skoro mesec dana na ovakav spektakl u Madridu...Svedoci smo pravog spektakla u Madridu gde je River plejt osvojio svoju četvrtu titulu prvaka Južne Amerike pošto je savladao Boku Juniors sa 3:1 nakon produžetaka u revanš susretu Kopa Libertadoresa...Svesno su fudbaleri Boke prepustili...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.