Rijeka prodala napadača za 6 miliona evra

Izvor: B92, 20.Jul.2023, 13:20

Rijeka prodala napadača za 6 miliona evra

Hrvatska Rijeka prodala je svog napadača Matiju Frigana belgijskom Vesterlou za šest miliona evra.

Mladi hrvatski reprezentativac bi u četvrtak trebalo da odradi lekarski pregled i potpiše ugovor.

Frigan je bio velika želja zagrebačkog Dinama, ali su "modri" nudili maksimalno tri miliona evra bez bonusa.

Vesterlo, kojem je ovo najveći transfer u istoriji, prvobitno je ponudio 4,5 miliona.

Međutim, u Rijeci nisu želeli da pričaju bez šest >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << miliona, da bi se na kraju dva kluba dogovorila za odštetu od 5,5 miliona plus pola miliona kroz bonuse.

Rijeka je imala još ponude iz UAE (4,5) i španske Selte (5), a navodno su postojale i ponude iz MLS-a, kao i engleskih niželigaša Sanderlenda i Koventrija.

Frigan je uberljivo najskuplji igrač u istoriji Vesterloa.

Taj belgijski klub je do sada samo za jednog fudbalera platio više od milion evra – za transfer Džordana Bosa iz Melburna su izdvojili 1,3 miliona.

Biće to i drugi najveći transfer u istoriji Rijeke – jedini skuplji je bio Andrej Kramarić koga je Lester platio 9 miliona 2015.

Frigan je eksplodirao u prošloj sezoni pod vođstvom Sergeja Jakirovića te se istakao s 15 golova i tri asistencije u 31 utakmici za Rijeku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.