Rezervisti Belgije preokrenuli protiv Halilhodžićevog autobusa

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Jun.2014, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rezervisti Belgije preokrenuli protiv Halilhodžićevog autobusa

Belgija – Alžir 2:1 (0:1)
Strelci: 0:1 – Feguli u 24. iz jedanaesterca, 1:1 – Felaini u 70, 2:1 – Mertens u 80. minutu.
Stadion: „Mineirao” u Belo Horizonteu. Gledalaca: Sudija: Marko Rodrigez (Meksiko). Pomoćnici: Marvin Torentera i Markos Kvintero (Meksiko),
BELGIJA: Kurtoa, Aldervereld, Kompani, Vertongen, Vitsel, De Brujn, Lukaku (od 58. Origi), Azar, Van Bujten, Dembele (od 65. Felaini), Čadli (od 46. Mertens).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << /> ALŽIR: Rais, Bugera, Gulam, Hališ, Feguli, Međani (od 84. Gilas), Bentaleb, Sudani (od 66. Slimani), Taider, Marez (od 71. Lasen), Mostefa.
(FOTO: AP)
Belgijanci su teškom mukom opravdali ulogu favorita protiv Alžira. Afrikanci su imali vođstvo na poluvremenu, odolevali su sve do 70. minuta, ali je Mark Vilmots napravio sjajne izmene.
Upravo su rezervisti, Felaini i Mertens postigli golove kojima su preokrenuli i srušili bedem koji je ispred svog gola postavio selektor Alžira, Vahid Halilhodžić – 2:1.
Da će ovo biti tvrd meč videlo se na samom startu. Apsolutno ništa vredno pomena nije se dogodilo u prvih 20 minuta meča, bilo je to daleko od nivoa Svetskog prvenstva.
Ali, Alžirci su uspeli u onome što su želeli, uspavali su favorita, koji očito nije imao dovoljno strpljenja da svoj kvalitet pretoči u pobedu. I potom je usledio koban 24. minut po Crvene đavole.
Posle jedne od retkih kontri Afrikanaca, Vertongen je u svom šesnaestercu srušio Fegulija i to bez ikakve potrebe, s obzirom da je napadač Alžira bio daleko od lopte.
Meksički arbitar Rodrigez je sasvim opravdano pokazao na belu tačku, a loptu je uzeo upravo Feguli. Nije baš najbolje šutirao, ali je bio hladnokrvan, poslao je loptu po sred gola, a Kurtoa je otišao u desnu stranu – 1:0.
Bio je to hladan tuš za Belgijance. Nikako nisu uspevali da povežu svoje redove, sve do 34. minuta, kad je udarac sa 30 metara oprobao Vitsel. Bio je to odličan šut, ali je Rais izbio loptu u korner.
Pet minuta kasnije slobodan udarac za Belgiju sa 20 metara. De Brujn je kratko dodao loptu do Vertongena, a ovaj je šutirao visoko preko gola Alžiraca.
I potom napokon jedna sjajna akcija ekipe Marka Vilmotsa. Azar je sjajno ušao u šesnaesterac, potom lepo uposlio Čadlija, ali je ovaj iz izgledne pozicije traljavo šutirao. Bio je to lak posao za čuvara mreže Alžira.
U nastavku slična slika na terenu. Alžirci su potavili bedem ispred svog gola i čekali eventualnu šansu iz kontre. I ponovo se ništa zanimljivo nije dešavalo u prvih 20 minuta poluvremena.
Vilmots je u 65. minutu potrošio i treću izmenu, njegov poslednji džoker bio je prvotimac Mančester junajteda Maruan Felaini.
Samo minut kasnije sjajna prilika za izjednačenje u 66. minutu. Rezervista Origi je došao u situaciju „jedan na jedan” sa Raisom, ali je golman Alžira bio pobednik u tom duelu.
Povijala se odbrana Alžira, a konačno je kapitulirala u 70. minutu. De Brujn je fantastično centrirao, a Felaini nadskočio čuvara i glavom poslao loptu u mrežu za izjednačenje – 1:1.
Tada je bilo daleko lakše Crvenim đavolima. Sačekali su kontru u 80. minutu, a izveli su je u tri poteza. De Brujn je pronašao Azara, ovaj je uputio maestralan pas ka Mertensu, koji je zakucao loptu u mrežu Alžiraca – 2:1.
Mogli su Belgijanci da otklone sve dileme u 84. minutu. Još jedan sjajan centaršut, ovoga puta sa leve strane Mertensa, ka Felainiju, ali je Rais fantastično odbranio.
Bilo je to i poslednje uzbuđenje, pored još jedne šanse za Felainija, ali se Belgijanac tada nije najbolje snašao. Alžirci nisu imali snage da uzvrate udarac.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Akinfejev častio Korejce, Rusi ipak spasili bod

Izvor: Sportski Žurnal, 18.Jun.2014, 10:08

Rusija – Južna Koreja 1:1 (0:0). Strelci: 0:1 – K. H. Li u 68, 1:1 – Keržakov u 74. minutu.. Stadion: Pantanal u Kujabi. Gledalaca: 37.603. Sudija: Nestor Pitana (Argentina). Žuti kartoni: Šatov (Rusija), Son, Ki, Ku (Južna Koreja).. RUSIJA: Akinfejev, Ješčenko, S. Ignaševič, V. Berezucki,...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.