Reprezentacija NR Lugansk u NS

Izvor: B92, 28.Jul.2014, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reprezentacija NR Lugansk u NS

Reprezentacija samoproklamovane Narodne Republike Lugansk odigraće utakmicu sa Novim Sadom krajem avgusta na 'Detelinari'.

Tomislav Lovreković, predsednik fudbalskog kluba Novi Sad, rekao je za portal "021.rs" da je ideja potekla od toga što je tamošnjem narodu potrebna podrška i da će na ovaj način biti poslata poruka mira.

"Saosećamo sa svima gde se danas gine i gde se gube glave, zbog raznih ideala, bez namere da ulazimo u ideološke podele i stajemo na nečiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stranu. Smatramo da je narodu tamo preko potrebna bilo koja vrsta podrške, a poznato je da sport kroz vekove miri ljude. Otuda ideja da naši prijatelji iz Novorusije budu gosti u našem gradu, da pokažemo da umemo da budemo uz druge kao što su oni bili uz nas", navodi on.

Lovreković je dodao da utakmica neće imati političku konotaciju.

"Meč će biti humanitarnog karaktera, a na koji način će se prikupljati donacije biće poznato narednih dana", dodao je Lovreković.

Predstavnici tog otcepljenog dela Ukrajine najavili su da će rado prihvatiti poziv. Samoproglašena Narodna Republika Lugansk planira i da usvoji niz zakona i propisa kojima bi se omogućilo formiranje Fudbalskog saveza regiona Lugansk, koji bi stupio u kontakt sa FIFA i UEFA.

FK Novi Sad ispao je prošle godine u četvrtu ligu, a ukupni dugovi premašuju 50 miliona dinara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FK Novi Sad ugostiće samoproklamovanu Narodnu Republiku Lugansk

Izvor: Blic, 28.Jul.2014

Fudbaleri Novog Sada krajem avgusta ugostiće na "Detelinari" reprezentaciju samoproklamovane Narodne Republike Lugansk koja se otcepila od Ukrajine...Predsednik kluba iz Novog Sada Tomislav Lovreković rekao je za portal "021.rs" da mu je drago što će do susreta sa tom selekcijom doći, jer je tamošnjem...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.