FK Novi Sad ugostiće selekciju Narodne Republike Lugansk

Izvor: Vostok.rs, 29.Jul.2014, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FK Novi Sad ugostiće selekciju Narodne Republike Lugansk

29.07.2014. -

Fudbalski klub Novi Sad odigraće krajem avgusta prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom samoproglašene Narodne Republike Lugansk.

Kako je za 021 kazao predsednik UO kluba sa Detelinare, Tomislav Lovreković, ideja za ovako nešto potekla je od toga što je tamošnjem "narodu potrebna podrška i na ovaj način će se poslati poruka mira".

"Saosećamo sa svima gde se danas gine i gde se gube glave, zbog raznih ideala, bez namere da ulazimo u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << ideološke podele i stajemo na nečiju stranu. Smatramo da je narodu tamo preko potrebna bilo koja vrsta podrške, a poznato je da sport kroz vekove miri ljude. Otuda ideja da naši prijatelji iz Novorusije budu gosti u našem gradu, da pokažemo da umemo da budemo uz druge kao što su oni bili uz nas", navodi on.

Lovreković dodaje da će se utakmica odigrati uprkos tome što Lugansk nije priznata država, ističući da je ovo "pre svega meč prijateljstva, bez političke pozadine".  "Meč će biti humanitarnog karaktera, a na koji način će se prikupljati donacije biće poznato narednih dana", rekao je on.

Predstavnici tog otcepljenog dela Ukrajine najavili su da će rado prihvatiti poziv. Samoproglašena Narodna Republika Lugansk planira i da usvoji niz zakona i propisa kojima bi se omogućilo formiranje Fudbalskog saveza regiona Lugansk, koji bi stupio u kontakt sa FIFA i UEFA.

Suzana Stojićević,

Izvor: 021.rs    
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

NEZAPAMĆENI SKANDAL: FK Novi Sad zove Lugansk na meč?!

Izvor: Kurir, 30.Jul.2014, 07:26

Vojvođanski fudbalski klub želi da s reprezentacijom samoproklamovanog Luganska odigra utakmicu..BEOGRAD - U trenutku kad Srbija jasno podržava teritorijalni integritet Ukrajine, četvoroligaški fudbalski klub Novi Sad pozvao je na prijateljsku utakmicu reprezentaciju samoproglašene Luganske narodne...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.