Reno u Red Bulu

Izvor: B92, 17.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reno u Red Bulu



Jedan od dva tima Red Bula u Formuli jedan koristiće Renoovu snagu, pošto je austrijska kompanija postigla ugovor o snabdevanju motorima francuskog proizvođača za 2007. i 2008. godinu. Red Bul Rejsing trenutno koristi Ferarijeve motore, a sestrinska ekipa Toro Roso ide uz pomoć Kozvorta. Red Bul će saopštiti koja od dve ekipe će preći na Renoovu snagu.

„Ovo je veoma pozitivno za Formulu jedan. Još jedna ekipa imaće snažan motor, a sa ovim ugovorom učvršćuju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se veze Renoa sa sportom. Jedva čekamo da počne saradnja sa dinamičnom i ambicioznom kompanijom kakva je Red Bul", rekao je Alan Dasa, predsednik Renoa.

Reno ima jaku tradiciju u Formuli jedan od 1983. godine, kada je francuski proizvođač snabdevao Lotus. Lotus, Ližije, Tirel, Vilijams i Beneton su koristili motore Reno tokom 80-tih i 90-tih i tako ukupno zabeležili 80 gran-pri pobeda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.