Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 17.09.2006.

10:21

Reno u Red Bulu

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Jedan od dva tima Red Bula u Formuli jedan koristiće Renoovu snagu, pošto je austrijska kompanija postigla ugovor o snabdevanju motorima francuskog proizvođača za 2007. i 2008. godinu. Red Bul Rejsing trenutno koristi Ferarijeve motore, a sestrinska ekipa Toro Roso ide uz pomoć Kozvorta. Red Bul će saopštiti koja od dve ekipe će preći na Renoovu snagu.

„Ovo je veoma pozitivno za Formulu jedan. Još jedna ekipa imaće snažan motor, a sa ovim ugovorom učvršćuju se veze Renoa sa sportom. Jedva čekamo da počne saradnja sa dinamičnom i ambicioznom kompanijom kakva je Red Bul“, rekao je Alan Dasa, predsednik Renoa.

Reno ima jaku tradiciju u Formuli jedan od 1983. godine, kada je francuski proizvođač snabdevao Lotus. Lotus, Ližije, Tirel, Vilijams i Beneton su koristili motore Reno tokom 80-tih i 90-tih i tako ukupno zabeležili 80 gran-pri pobeda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu