Rendžers – Seltik, spektakularno kao i uvek!

Izvor: RTS, 17.Apr.2016, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rendžers – Seltik, spektakularno kao i uvek!

To je utakmica koja znači toliko puno, toliko velikom broju ljudi. To je Old Firm, jedan od, ako ne i najveći fudbalski derbi na svetu, koji se podudara i koji podražava sve političke, verske, kulturne, socijalne i sve druge podele u Škotskoj, Velikoj Britaniji, Ujedinjenom Kraljevstvu... U polufinalu Kupa, još formalno drugoligaš Rendžers je u sjajnom meču savladao Seltik.
Hempden Park je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << video pravi spektakl u polufinalu škotskog Kupa, u kojem je Rendžers savladao Seltik posle izvođenja jedanaesteraca. Nakon 120 minuta igre bilo je 2:2.

Nekadašnji napadač Seltika Keni Miler doneo je prednost timu sa Ajbroksa u 16. minutu prvog poluvremena - prvog poluvremena u kojem je šampion Čempionšipa apsolutno dominirao (posed lopte preko 60 odsto).
Danac Erik Svijačenko, pridošlica iz Mitjilanda, koji je ušao naknadno u igru, doneo je izjednanjene ekipi koju vodi Norvežanin Roni Dejla. Sve je poništio Beri Mekej sjajnim udarcem u šestom minutu produžetka, ali je Seltik i na to imao odgovor, u vidu gola mladog Australijanca Toma Rogića deset minuta pre drame u penal seriji.

Upravo je Rogić bio sedmi izvođač svog tima, kada je loptu poslao daleko preko gola i tako ljutim rivalima uručio prolazak u finale i priliku da se bore za vredan trofej.

Finale škotskog Kupa igra se 21. maja, a osim Rendžersa njegov deo biće Hibernijan.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.