Old Firm rešen na penale - Rendžers u finalu FA Kupa (video)

Izvor: Sportske.net, 17.Apr.2016, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Old Firm" rešen na penale - Rendžers u finalu FA Kupa (video)

Jedan od najvećih derbija na svetu odigran je u nedelju posle više od godinu dana, a povratnik u elitno društvo škotskog fudbala odneo je pobedu posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Posle više od godinu dana na "Hempden Parku" odigran je škotski "Old Firm" derbi u okviru polufinala FA Kupa.

Povratnik u škotsku Premijer ligu Rendžers savladao je najvećeg rivala posle boljeg izvođenja penala 2:2 (7:6) čime je ostao u konkurenciji za trofej u FA Kupu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />Dva puta su "Rendžeri" danas imali prednost nad Seltikom, ali su tek posle penala stigli do još jednog trijumfa nad najvećim rivalom koji im je ujedno obezbedio plasman u finale kupa.

Keni Miler je domaće doveo u prednost već u 16. minutu susreta ali je Erik Svjačenko na startu drugog dela doneo Seltiku izjednačenje i priliku da kroz produžetak dođe do pobede.

U 30 minuta doigravanja Rendžers je ponovo poveo, a Seltik stigao do novog izjednačenja pa su penali odlučivali o pobedniku.

Tek u sedmoj seriji Rendžers je stigao do pobede i slavio sa 5:4 u penal seriji.

Finale je zakazano za 16. maj a sastaće se Rendžers i Hibernijan.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovo je poruka Subotičana pred revanš protiv Partizana! (foto)

Izvor: Sportske.net, 17.Apr.2016

Fudbaleri Spartaka iz Subotice u sredu će imati veliku priliku da ponove istorijski uspeh u nacionalnom Kupu...Subotičani su u prvom meču u Humskoj uspeli da izbore odličan rezultat, igrali su nerešeno bez golova, pa će u sredu na svom terenu imati šansu da eliminišu najvećeg favorita i izbore...

Nastavak na Sportske.net...

(VIDEO) OLD FIRM ZA PAMĆENJE: Rendžers posle penal ruleta izbacio Seltik i izborio finale Kupa

Izvor: Kurir, 17.Apr.2016

...Ovo je bio 401 "Old firm", a sigurno je da će ući u istoriju kao jedan od najboljih Rendžersu je poveo golom Milera u 10 minutu, a izjednačio je Svijačenko u 50 Pošto nije bilo pobednika igrani su produžeci..Mekej u 96 postigao gol za Rendžers, a Rodžik je izjednačio na 2:2 u 106 minutu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.