Remi u 165. večitom derbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2021, 08:38

Remi u 165. "večitom" derbiju

Prvi ovosezonski "večiti" derbi završen je bez pobednika. Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su nerešeno 1:1 u 165. po redu "večitom" derbiju.

Posle prvog "večitog" derbija u sezoni, situacija na tabeli se nije promenila - ista meta, isto odstojanje.

Na startu sezone, nije bilo razloga da žure ni jedni ni drugi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pa se očekivala spora i ne previše zanimljiva i lepa utakmica.

Zvezda je bila za nijansu konkretnija, jer je pokušavala nešto na startu meča, ali su se svi pokušaji svodili na udarce iz daljine, a oni nisu bili ni opasni, a često ni precizni.

Dioni je imao veliku priliku posle pet minuta igre, kada je Dioni iskoristio nedostatak komunikacije u zadnjoj liniji Partizana, pa se našao u situaciji jedan na jedan sa Popovićem.

Ipak, Zvezdin napadač nije bio u idealnoj poziciji, pa je iskosa šutirao u golmana Partizana. Čekalo se pola sata na narednu veliku, izglednu priliku.

Rodić je centrirao odlično, Katai je skočio i šutirao glavom, ali je lopta pogodila prečku.

I kada se činilo da Zvezda pritiska sve jače i da je bolji rival na terenu, Natho je presekao entuzijazam gostiju.

Prihvatio je loptu uz aut liniju, zalomio ka sredini, a onda levom nogom strahovito šutrao u bliži gol Milana Borjana.

Kasnio je blok, kasnio je Borjan, pa je Partizan došao do prednosti u 36. minutu utakmice.

Partizan je golom potpuno preokrenuo meč, pa je umalo udvostručio prednost pre odlaksa na odmor. Natho je uradio slično kao kod gola, ali ovaj put sa druge strane i u kaznenom prostoru.

Zalomio, namestio se, snažno šutirao - tik iznad prečke. Sada su defanzivci Zvezde bolje reagovali, pa je Partizan dobio korner.

Dugo je Zvezda čekala na dobru šansu za izjednačenje u nastavku, pošto su crveno-beli potpuno pali posle primljenog gola.

Nije ih podigao ni poništen gol crno-belih na startu drugog dela igre.

Posle kornera, lopta je došla do Rikarda koji je sproveo u mrežu, ali je VAR (prvi put korišćen na "večitom" derbiju) potvrdio odluku sudije Simovića - da je Urošević napravio faul nad Rodićem pre nego što je lopta stigla Rikardu u noge.

Do same završnice nije bilo uzbuđenja. Prvo je Katai imao priliku glavom, ali je šutirao pored gola.

Potom je na drugoj strani Terzić odlično predriblao dvojicu defanzivaca Zvezde, a onda lepo šutirao ali pokraj stative.

A onda, na drugoj strani, gol - Rodić je centrirao, Katai ostao usamljen pred golom i glavom donosi Zvezdi izjednačenje.

Bunili su se crno-beli, smatrajući da je golu prethodio faul u kaznenom prostoru, ali je Simović pokazao na centar.

Do kraja meča nije bilo previše uzbuđenja, pa se prvi ovosezonski "večiti" derbi završio bez pobednika.

Ovako je protekao tok utakmice:

Kraj meča!

90+4' - Oštar start, Urošević je udario Falka na sredini terena i zaradio žuti karton.

89. minut - Šćekić promašio loptu. Odličan dribling i centaršut Meniga, lopta potom odlazi do Šćekića u petercu i on je bio okrenut leđima ka golu i promašio loptu.

87. minut - Odličan napad Partizana i Menig je šutirao prejako.

83. minut - GOOOL! Zvezda stiže do izjednačenja! Ko drugi, ako ne Katai? Odlično se snašao i iz trećeg puta glavom postiže pogodak.



82. minut - Umalo 2:0. Sjajan dribling Nikole Terzića, hrabro je prošao između dva igrača Zvezde i šutirao u gornji levi ugao, dalji ugao, a lopta ide malo pored stative.

79. minut - Sjajan centaršut Falka i odlično je skočio Katai i pokušao ponovo glavom, pa sada lopta odlazi pored gola i Zvezda i dalje gubi sa 1:0.

69. minut - Probao je i Kanga. Snažno i neprecizno je šutira Gejlor Kanga u 69. minutu ovog susreta.

62. minut - Opet Rikardo. Odlična šansa za Partizan odlazi u nepovrat. Rikardo je bio okrenut leđima i šutirao iz okreta, a Urošević je bio potpuno slobodan i nije mu Rikardo poslao pas, a njegov šut završio pored stative.



59. minut - Ivanić u šansi, samo korner. Krenuo je Ivanić sam na gol Partizana, ušao je u kazneni prostor i tu ga je sačekao Vujačić i izbacio loptu u korner.

52. minut - Mladi Lazetić je probao sa desne strane, bio izblokiran i korner je za crveno-bele.

49. minut - Poništen gol. Rikardo je iz peterca šutirao nakon odbrane Borjana posle udarca Vujačića. Gol je poništen zbog prethodnog faula i neće biti 2:0.



Počelo je drugo poluvreme. Lazetić menja Krstičića u Zvezdi.

Kraj prvog poluvremena.

46. minut - Sanogo propustio šansu. Centrirao je Kanga posle ovog faula, opasna prilika za Sanoga, ali on je šutirao pored gola.

45. minut - Prvi žuti karton. Saničnin je oborio Ivanića u kontri i potpuno zasluženo zaradio žuti karton. Ovo je onaj iz kategorije pametnih faulova.

44. minut -Dragović spasao Zvezdu. Jović za Uroševića bez gledanja i Borjan je već odabrao stranu, a ovaj nije šutirao već probao da asistira pa je Dragović izbacio loptu u korner. Jojić ga je izveo, Vujačić skočio i glavom tukao preko gola.

40. minut - Natho blizu drugog gola. Sjajan Natho i sa druge strane, odlično je šutirao, ali tik iznad stative. Neko je zakačio loptu, pa će crno-beli dobiti korner.

36. minut - GOOOL! Vodi Partizan. Jako lep gol Natha sa velike udaljenosti, peti gol u sezoni za njega i Borjan je bio nemoćan. Snažan udarac u desni ugao...



31. minut - Prečka! Odličan centaršut na Kataija! Ovo je bila najbolja priilka na utakmici, a posle centaršuta Rodića je Katai sa sedam metara glavom pokušao i pogodio prečku!



22. minut - Šut Ivanića. Posle desetak minuta bez prilika i bez uzbuđenja, Ivanić upisuje šut u okvir gola. Šutirao je sa ivice kaznenog prostora, ali nije bilo opasnosti za Popovića.

15. minut - Preti i Partizan. Lazar Marković je centrirao sa desnog boka, opasna je ovo bila akcija Partizana i na kraju su uspeli da se odbrane crveno-beli bez većih problema.

10. minut - Opet Katai. Napao je Partizan i izgubio loptu na nekih 30ak metara od gola Zvezde pa su gosti krenuli u kontru. Lopta je došla do Kataija koji je sa desne strane utrčao u sredinu i šutirao, ali je njegov udarac završio preko prečke.

8. minut - Bolja igra Zvezde. Gosti nekako deluju konkretnije i opasnije u ovim uvodnim minutima i imali su dve šanse, jednu slabiju i drugu jako opasnu koju Dioni nije iskoristio. Razmak između linija Partizana je prilično veliki i Zvezda to za sada odlično koristi.

5. minut - Kakva šansa! Dioni je imao veliku šansu! Nesporazum u odbrani Partizana i Dioni izbija sam ispred Popovića, ali je šutirao loše i golman Partizana loptu izbacuje u korner. Mogla je Zvezda vrlo rano da povede.



3. minut - Katai preti. Prva šansa na derbiju, probao je Katai sa leve strane, ali je njegov šut išao pravo u golmana Popovića koji bez problema hvata tu loptu.

Počeo je meč.

Sastavi timova:

Partizan: Popović, Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Jojić, Marković, Natho, Jović, Rikardo.

Zvezda: Borjan, Eraković, Dragović, Degenek, Rodić, Sanogo, Krstičić, Ivanić, Kanga, Katai, Dioni.

Posle duže vremena Partizan dočekuje derbi na poziciji broj 1, sa maksimalnim učinkom.

Crno-beli imaju perfektan start sa maksimalnih sedam trijumfa i uz uspehe u Ligi konferencija svima u Humskoj je želja da na svom terenu sve to zaokruže rušenjem najvećeg rivala.

Partizan ima 21, a Zvezda 19 bodova i bekstvo na +5 bilo bi ozbiljan korak napred uoči nastavka sezone i duela sa, uslovno rečeno, slabijim rivalima.

Zvezda je vezala šest pobeda u svim takmičenjima i posle trijumfa nad Bragom, u derbi ulaze u dobroj formi i sa velikim samopouzdanjem.

Dakle, Partizan sa 7/7 ulazi u meč, dok Zvezda ima šest pobeda i jedan remi.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DELIJE ISPUNILE SEVER: Zvezda ima veliku podršku na 165. večitom derbiju!

Izvor: Kurir, 19.Sep.2021

U toku je 165. večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.