Remi nedeovoljan za prvo mesto, ali je Hrvatima pružen odličan otpor

Izvor: Vesti-online.com, 13.Sep.2018, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Remi nedeovoljan za prvo mesto, ali je Hrvatima pružen odličan otpor

U poslednjem, trećem kolu B grupe na Svetskom kupu u Berlinu podmlađen tim evropskog prvaka Srbije igrao je s hrvatskom reprezentacijom 10:10 (2:4, 3:2, 3:3, 2:1).

Naši i Hrvati su imali po dve pobede i remi na kraju, ali je Srbija zauzela prvo mesto. Po pravilima u konačun obračun ne ulazi skor s poslednjeplasiranim timom (Južna Afrike), a kad se gleda skor s trećeplasiranim Amerikancima, za gol smo bili bolji od Hrvata. Pobedili smo ih sa 14:8, a oni 15:10. Tako evropski >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prvak u četvrtfinalu u subotu igra protiv Japana, koji je bio na začelju druge grupe.

Kada su Hrvati, koji su na Svetski kup došli gotovo u najjačem sastavu, brzo poveli u prvoj četvrtini s 3:0, izgledalo je da njihova pobeda neće doći u pitanje. Ali, naš tim je uspostavio ravnotežu i neprestano je nadalje disao rivalu za vratom.

U poslednju četvrtinu Hrvati su ušli s prednoošću od 9:8. Dugo zatim nije bilo gola, a onda su oni poveli i s 10:8. Njihova sigurna pobeda ipak nije bila sigurna. Stojanović je smanjio na 10:9, a 50 sekundi pre kraja Subotić je poravnao. Imali su naši zatim i napad za pobedu, imali su posle toga i Hrvati, ali je ostalo nerešeno.

Hrvatska ide u sutrašnje četvrtfinale s prvog mesta, a Srbija, koja je takođe savladala Južnu Afriku i SAD, s drugog i čeka trećeplasiranog iz A grupe.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.