Remi Srbije i Južne Koreje na Banetovom jubileju

Izvor: N1 televizija, 14.Nov.2017, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Remi Srbije i Južne Koreje na Banetovom jubileju

Fudbalska reprezentacija Srbije je u prijateljskom meču, svom poslednjem u 2017. godini, igrala nerešeno 1:1 protiv Južne Koreje.

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović je protiv Južne Koreje odigrao jubilarni stoti meč, a više utakmica od njega za Orlove sada imaju samo Dejan Stanković (103) i Savo Milošević (102). Defanzivac Zenita je za državni tim debitovao još 2005. godine, a u strelce se upisao 12 puta. Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << pre početka meča uručio je Branislavu Ivanoviću cveće povodom stotog nastupa u dresu Orlova.

Strelac gola za reprezentaciju Srbije je bio Adem Ljajić u 59. minutu, što je njegov drugi gol na azijskoj turneji. Prethodno je ofanzivac Torina jednom bio precizan i u pobedi nad Kinom (2:0) u petak. Pogodak za Južnu Koreju postigao je Dža Čeol Ko u 62. minutu iz sumnjivog jedanaesterca.

Računajući reprezentacije Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, kao i samostalne Srbije, protiv Južne Koreje su Plavi i Orlovi igrali do sada 15 puta. Korejci su slavili tri puta, poraženi su šest puta, dok je šest mečeva završeno nerešeno.

Posle blagog terenskog pritiska Južne Koreje u prvih desetak minuta, prvu ozbiljniju priliku na meču je imala Srbija. U 20. minutu su kombinovali Adem Ljajić i Sergej Milinković-Savić, a akciju je završio vezista Lacija snažnim šutom, koji je završio pored stative gola Koreje.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu Srbija je imala u 27. minutu, kada je na oko dvadeset metara fauliran Ljajić, a isti igrač je i izveo slobodan udarac. Fudbaler Torina je odlično šutirao, ali je golman Čo Hjun Vo odlično intervenisao i loptu poslao u korner.

Do kraja poluvremena nije bilo previše uzbuđenja, a jedine prilike za Južnu Koreju je imao Son u 30.  i 43. minutu. Napadač Totenhema je prošao po desnoj strani, šutirao je iskosa, a Stojković je bio siguran pred gol linijom. Son je u 43. minutu pokušao još jednom, ali je golman Partizana ponovo odbranio.

Srbija je prva došla do vođstva u 59. minutu, a strelac je bio Ljajić. Odlična akcija je krenula oduzimanjem lopte Korejcima na sredini terena, Živković, Rukavina i Prijović su razmenili dodavanja, a Sergej Milinković-Savić se ubacio pred gol protivnika, odlično asistirao Ljajiću, koji je doneo prednost Orlovima.

Izvor: You Tube

Samo tri minuta kasnije Južna Koreja je izjednačila, a precizan sa bele tačke je bio Dža Čeol Ko. Pre toga je defanzivac Srbije Jagoš Vuković u šesnaestercu Srbije uhvatio za dres Čeola, ali je utisak da je sudija pogrešio kada je Korejcima dodelio najstrožu kaznu.

Do kraja utakmice nije viđeno više golova, ali je pobedi bila bliža reprezentacija domaćina koja je u nekoliko navrata stvorila prilike preko Sona, ali je sve udarce fudbalera londonskih Pevaca zaustavljao Marko Dmitrović, kome je selektor Krstajić ukazao priliku u drugom poluvremenu.

Izvor: You Tube

Sastavi: 

Južna Koreja:Čo - Čoi, Jang, J. Kim, M. Kim - Kvon, Ko, Ki, Jung - Li, Son.

Srbija: Stojković (Dmitrović) - Rukavina (Aksentijević), Ivanović, Vuković, Obradović - Sergej Milinković-Savić (Mijat Gaćinović), Ljajić, Maksimović, Grujić, Živković - Prijović.

Srbija je u prvom prijateljskom meču u Aziji pobedila Kinu sa 2:0, a protiv Južne Koreje u protokolu su se našli i fudbaleri koji su naknadno pozvani - Aleksandar Filipović, Nikola Aksentijević, Đorđe Ivanović i Miloš Simonović.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.