Remi Srbije i Hrvatske u Berlinu

Izvor: RTS, 13.Sep.2018, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Remi Srbije i Hrvatske u Berlinu

Srbija – Hrvatska 10:10 (2:4, 3:2, 3:3, 2:1). Vaterpolisti Srbije i Hrvatske odigrali su nerešeno u meču trećeg kola Grupe B na Svetskom kupu u Berlinu. Srbija je prva u grupi jer su ovom slučaju ne računa rezultat postignut protiv najslabije ekipe. Računa se samo duel sa trećim, to su Amerikanci a tu je naša selekcija bolja od Hrvatske za jedan gol. Srbija će u četvrtfinalu igrati sa Japanom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbija nije uspela da zabeleži pobedu protiv Hrvatske. Iako su protivnici vodili tokom većeg dela susreta, „delfini" su u finišu imali šansu da stignu do preokreta, ipak nisu imali dovoljno koncentracije, a i sportske sreće.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Ognjen Stojanović sa četiri gola, po dva puta u strelce su se upisali Lazić i Rašović, a Mandić i Jakšić su postigli po jedan pogodak. Kod protivnika najefikasniji sa tri pogodka bio je Vukićević, njega je pratio Miloš sa dva.
Protivnik je bolje ušao u meč i na startu stigao do tri gola prednosti. Naši vaterpolisti su uspeli da povežu redove i konstantno smanjivali prednost protivnika. Ipak, Hrvati su uspevali da čuvaju prednost tokom većeg dela utakmice, ali ona više nije prelazila dva razlike.
U finiš susreta Hrvati su ušli sa dva gola prednosti. Međutim, "delfini" se nisu predavali i uspeli su da stignu do izjednačenja.
Tok susreta: 
17.03 - Kraj meča. Srbija - Hrvatska 10:10. Protivnik je prvi došao do gola u poslednjoj četvrtini. Ipak, naši vaterpolisti su uspeli da stignu do izjednačenja preko Stojanovića i Rašovića. Propušteno je još nekoliko šansi na obe strane, pa je rezultat ostao nerešen.
16.45 - Kraj treće četvrtine. Srbija - Hrvatska 8:9. Protivnik iz peterca povećava prednost. Da bi Srbija golovima Lazića i Rašovića uspela da izjednači. Potom protivnik postiže dva pogotka, jedan iz peterca, i vraća prednost, koja je mogla da bude i ubedljivija, ali su Hrvati promašili drugi peterac u ovom periodu. Do kraja četvrtine Lazić se još jednom upisao u strelce.
16.27 - Kraj druge četvrtine. Srbija - Hrvatska 5:6. "Delfini" preko Stojanovića i Mandića dolaze do izjednačenja. Hrvati sa dva gola, jedan sa igračem više, drugi sa dva igrača više, ponovo vraćaju prednost. Do kraja četvtine u strelce se upisao i Mandić, tako da Srbija ovaj period dobija sa 3:2.  
16.13 - Kraj prve četvrtine. Srbija - Hrvatska 2:4. Protivnik bolji na startu meča i sa tri gola stekao prednost. Srbija smanjuje preko Stojanovića i Jakšića. Hrvati do kraja perioda postižu još jedan pogodak i imaju dva gola prednosti.
15.55 - Vaterpolisti su u bazenu, nakon zagrevanja očekujemo početak meča.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.