Rekord: Predsednik Palerma promenio 13 trenera za 9 godina!

Izvor: DupliPas.com, 01.Mar.2011, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekord: Predsednik Palerma promenio 13 trenera za 9 godina!

Ako ste kojim slučajem trener kome treba vremena da ostvari svoju viziju i ciljeve, Palermo nije klub za vas. Sve dok je na njegovom čelu predsednik Mauricio Zamparini, kome očigledno strpljenje nije jača strana. Poslednja trenerska glava u nizu je Delio Rosi, koga je sujetni predsednik Palerma smenio nakon sramnog poraza na Renco Barberi od Udinezea 0-7, koji je drugi najubedljiviji poraz jedne ekipe u istoriji Serije A, posle Milana iz sezone 1955. kada je demolirana Đenova 8-0.
Ove >> Pročitaj celu vest na sajtu DupliPas.com << sezone Palermo je jedno od najprijatnijih iznenađenja Serije A, a čak je do ove utakmice sa timom iz Udina ravnopravno konkurisao za mesto koje vodi u Ligu Šampiona, što je bio i Zamparinijev cilj. Iako je na početku sezone Napoliju prodat Edinson Kavani, čini se da je zamperini pogodio sa zamenom. Slovenac Iličić se veoma brzo uklopio u italijanski fudbal, i predstavlja pravo osveženje. Pastore je sazreo, prvi deo prvenstva je odigrao u neverovatnoj formi. Tu su još i Balzareti, Bačinović, Mikoli i Munjoz koji takođe igraju dobro u kontinuitetu. Međutim, kako to obično biva kada se radi o ipak prosečnim ekipama, obavezan je i pad u formi, što izgleda Zamperini nije mogao da razume, pa je stradao Rosi.
Zanimljivo je da su čak i navijači kluba sa Sicilije pre samo mesec dana pokušali da utiču na Zamparinija da ovoga puta pruži priliku jednom treneru da se duže zadrži na klupi njihvog voljenog tima. Oni su poslali otvoreno pismo svom predsedniku u kome su naveli da ovaj put pokuša da ne menja trenera, jer su zadovoljni timom, igrom i rezultatima. Zamparini je pokušao da bude strpljiv, ali katastrofu na svom stadionu nije mogao da oprosti Rosiju.
' Uništio je moj Palermo! Od početka sezone sam govorio da se tim katastrofalno brani i da možemo zahvaliti napadačima na dobrim rezultatima, ali me niko nije slušao. Ostavio je našeg najboljeg odbrambenog igrača Munjoza na klupi za rezerve! Delio Rosi ima 1% šansi da ostane na klupi posle ove blamaže,' jecao je Zamparini posle nedeljne utakmice.
Delio Rosi je 13. trener koga je Zamparini promenio od kada je došao na mesto predsednika, a samo je Frančesko Gvidolin postavljan i smenjivan 4 puta! Već je doveden novi trener, harizmatični Serse Kozmi. Nadamo se da će ostati na klupi bar do kraja tekuće sezone.
Pogledajte sve trenere Palerma u eri Zamparinija
Ecio Glerean                                          jun 2002. - avgust 2002.
Daniele Arigoni                                     avgust 2002. - januar 2003.
Nedo Soneti                                           januar 2003. - jul 2003.
Silvio Baldini                                          jul 2003. - januar 2004.
Frančesko Gvidolin                              januar 2004. - jun 2005.
Luiđi Del Neri                                       jul 2005. - januar 2006.
Đuzepe Papadopulo                             januar 2006. - maj 2006.
Frančesko Gvidolin                             maj 2006. - april 2007.
Renco Gobo - Rosario Pergolici         april 2007. - maj 2007.
Frančesko Gvidolin                             maj 2007. - maj 2007.
Stefano Kolantuono                             maj 2007. - nov. 2007.         
Frančesko Gvidolin                             nov. 2007 - mart 2008.        
Stefano Kolantuono                            mart 2008. - sept. 2008.
Davide Balardini                                 sept. 2008. - jun 2009.
Valter Zenga                                       jun 2009. - nov. 2009.
Delio Rosi                                            nov. 2009. - feb. 2011.

Nastavak na DupliPas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DupliPas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DupliPas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.