Realova misija bezuspešna, Siti nakon preokreta slavio u Madridu

Izvor: RTS, 27.Feb.2020, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Realova misija bezuspešna, Siti nakon preokreta slavio u Madridu

Fudbaleri Mančester sitija savaldali su na gostovanju u Madridu ekipu Reala sa 2:1 u meču osmine finala Lige šampiona. "Građani" golovima Žezusa i De Brujnea znatno zadovoljniji očekuju revanš u Mančesteru 17. marta.
Malo je nedostajalo da fudbal još jednom priredi situaciju u kojoj bolja ekipa ne bi upisala pobedu.

Mančester >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << siti je u Madridu bio bolji tim, imao inicijativu, kontrolisao tempo utakmice, ali je tek nakon preokreta upisao pobedu.
Velika borba se gledala na sredini terena gotovo za svaku loptu, a domaćin se primarno orijentisao na odbranu, a svoje šanse tražio u greškama rivala.
Real je u prvom poluvremenu imao samo tri udarca ka golu rivala, što je najgori učinak "kraljevskog kluba" na svom stadionu još od 2013. godine.
Siti je pokušavao preko Žezusa i Mareza, ali je na vrhuncu zadatka bio golman Reala Kurtoa. 
Ipak, ono što su čekali, fudbaleri domaćih su dočekali u 60. minutu. Olako su Rodri i Otamendi izgubili loptu, Vinisijus je to iskoristio kako bi otvorio kontru. Odlično je sve pratio Isko, koji se našao sam na drugoj stativi, primio loptu i rutinski matirao Edersona.
Ipak, Siti je uspeo da odnos snaga na terenu pretoči i u rezultat na semaforu. Iz ne toliko izgledne situacije u 78. minutu. De Brujne je nekako uspeo da centrira sa leve strane u peterac Reala, a tamo glavom loptu u mrežu sprovodi Žezus. Real se žalio na faul u napadu Brazilca pri skoku sa Ramosem, ali sudija Orsato i VAR tehnologija nisu delili to mišljenje.
Od tog momenta meč je dobio potpuno drugačiji ritam i utisak, pošto je Siti ispunio primarnu misiju postizanja gola u gostima.
"Građani" u igrali rasterećenije i uspeli da poboljšaju rezultat do kraja meča. Sterling je ušao u igru u 73. minutu, a samo deset minuta kasnije izborio je penal.
Karvahal je nespretno reagovao u svom šesnaestercu, oborio Engleza, a sudija je dodelio najstrožu kaznu. Siguran sa bele tačke bio je Kevin De Brujne.
Do kraja susreta viđen je i crveni karton koji je zaradio Ramos. Defanzivac Reala morao je da spreči Žezusa koji je ulazio u stopostotnu šansu, čime je zaradio isključenje, pa neće moći da pomogne ekipi u Mančesteru.
Revanš na "Etihad" stadionu je na programu 17. marta. 
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Siti slavio u Madridu, minimalna pobeda Liona protiv Juventusa

Izvor: Beta, 27.Feb.2020

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su večeras u gostima ekipu Real Madrida sa 2:1, dok je Lion na svom terenu slavio protiv Juventusa sa 1:0, u prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona.Real je poveo pogotkom Iska u 60. minutu, a Siti je do preokreta stigao golovima Gabrijela Žezusa u 78. i Kevina...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.