Real razbio Siti za trofej u Melburnu

Izvor: B92, 24.Jul.2015, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real razbio Siti za trofej u Melburnu

Fudbaleri Reala osvojili su Međunarodni kup šampiona u Melburnu trijumfom nad Mančester Sitijem sa 4:1.

Izabranici Rafaela Benitesa su prethodno u Australiji igrali bez golova sa Romom, dok je Siti igrao 2:2 sa ’Vučicom’.

Strelci za ’kraljevski klub’ bili su Karim Benzema, Kristijano Ronaldo, Pepe i Denis Čerišljev, dok je jedini gol za Siti postigao Jaja Ture.

Real je u potpunosti kontrolisao duel sa Sitijem, a menadžer ’Građana’ Manuel >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pelegrini mu je olakšao posao. Pelegrini se odlučio za Kamerona Hamfriza i Džejsona Denejera u odbrani, a Madriđanima nije bilo potrebno mnogo vremena da to iskoriste.

Benzema je doveo Real u vođstvo u 21. minutu sjajnim volej udarcem na asistenciju Gareta Bejla, pre nego što je Ronaldo oduševio skoro 100.000 ljudi na stadionu nadmudrivši Džoa Harta. Ronaldo je bio strelac u 25. minutu, a Pepe je u 44. povisio na 3:0, da bi Ture vratio Siti u igru kontroverznim penalom u nadoknadi vremena. Konačan rezultat postavio je Čerišljev, koji je ušao kao zamena, u 73. minutu.

Srpski fudbaler Aleksandar Kolarov u igri je proveo 65 minuta, a potom ga je zamenio Gael Kliši.

Ronaldo, inače, nije odigrao celu utakmicu sa Sitijem, a pored njegovog gola, utakmicu je obeležio i njegov kontakt sa Fernandom. Brazilac je u jednom duelu šutnuo Ronalda u prepone, ali je Portugalac brzo nastavio dalje bez problema.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Real se igrao sa Mančester sitijem

Izvor: RTS, 24.Jul.2015

Rezultate u prijateljskim mečevima uvek treba uzeti sa dozom rezerve. Prosto, nikome zaista nisu u prvom planu. Ali kada jedna ekipa savlada drugu sa 4:1, kao što je to učinio Real Madrid protiv Mančester sitija, nije moguće izbeći zaključak o vrlo temeljnoj razlici u igračkoj klasi. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.