Razlika je u milionima: Građani pretukli Svece i sada vode poteru za Čelsijem (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 30.Nov.2014, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razlika je u milionima: Građani pretukli Svece i sada vode poteru za Čelsijem (VIDEO)

Fonte pokosio Aguera u kaznenom, a Argentinac dobio žuti zbog simuliranja, superizmena Frenk Lampard

Pogled na sam vrh Premijer lige konačno ne izaziva podizanje obrva – posle pobede Mančester Sitija nad Sautemtponom Čelsi prati tim od kojeg se to i očekivalo – 2:0 (0:0).

U pravom premijerligaškom, dinamičnom meču sudija Majk Džouns je rizikovao da postane glavni akter derbija engleskog prvenstva pošto je već u devet minutu napravio neobjašnjivu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << grešku. Hoze Fonte je prosto pokosio Serhija Aguera u kaznenom, tačno ispred arbitra, ali ne samo da sudija nije pokazao na belu tačku već je i Argentinca počastio žutim kartonom. Prvim koji je Kun dobio za simuliranje na Ostrvu, što odluku Džounsa čini još bizarnijom, jer Aguero nema reputaciju simulatora.

I Sveci su imali svoje prilike, uglavnom preko Gracijana Pelea, ali je Džo Hart pokazao svoj značaj za ekipu. Kada već ne može Aguero – zna se ko može, Jaja Ture je preuzeo odgovornost i u 51. minutu sa ivice kaznenog uputio popularnu kosačicu i kroz šumu nogu igrača Sautemtpona – i uz njihovu pomoć – savladao Forstera.

Elijakim Mangala je mogao da ugrozi pobedu svoje ekipe pošto je u 74. minutu zaradio drugi žuti karton i isključenje, ali na sreću Manuela Pelegrinija on ima što niko drugi nema – Frenka Lamparda na klupi. Upravo je engleski veteran samo šest minuta kasnije ugasio nade navijača tima sa juga Engleske sjajnim udarcem posle bravure Džejmsa Milnera.

Aguero je imao priliku da ipak postigne gol na ovom meču pošto je izbio sam ispred Forstera, ali je čuvar mreže izašao kao pobednik iz tog duela.

Kada već nije mogao da postigne gol Argentinac je u 88. minutu asistirao Gaelu Klišiju, a levi bek Sitija je sa desne strane zakucao loptu u mrežu.

Sautemtpon je do ovog meča primio tek šest golova, ali je razlika u budžetima timova suviše velika da bi Sveci izdražali maraton koji je Premijer liga.

SAUTEMTPON – MANČESTER SITI 3:0 (0:0)

/Jaja Ture 51, Lampard 80, Kliši 88/

Stadion: Sent Meriz

Sudija: Majk Džouns


(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.