Izvor: MozzartSport.com, 20.Avg.2020, 17:44

Rat u Volfzburgu uzeo maha: Veghorst precrtan, Vukovi žele Vlahovića

Jedan od najboljih strelaca Bundeslige odlazi sa Folksvagen Arene, pa čelnici kluba intenzivno rade na dovođenju njegovog naslednika

Samo su trojica igrača prošle sezone u Bundesligi postigla više golova od napadača Volfzburga Vuta Veghorsta (16 golova), to su Levandovski, Verner i Sančo, ali to po svemu sudeći neće biti dovoljno da odlični Holanđanin ostane na Folksvagen Areni. Kako pišu nemački mediji, odnos između kluba i iskusnog napadača >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je ozbiljno narušen. Veghorst se već nekoliko puta sukobljavao sa trenerima i saigračima, a u jučerašnjem prijatesljkom meču protiv Braunšvajga Oliver Glazner je bio primoran da ga pošalje u svlačionicu.

Holanđanin, koji ima ugovor do leta 2023. godine, biće stavljen na transfer listu, pa Vukovi uveliko traže novo pojačanje u špicu napada, bez obzira što su u sredu promovisali mladog Bartoša Bjaleka. Lokalni Wolfsburger Allgemeinen Zeitung piše da je Volfzburg zaintersovan za supertalentovanog srpskog golgetera Dušana Vlahovića. Najveći problem u ostvarivanju ovog posla jeste činjenica da Fiorentina u ovom trenutku nije zainteresovana za prodaju svog bisera, dok sa druge strane čelnike Volfzburga ne zanima pozajmica igrača.

Prošle nedelje, Vlahović je preko svog menadžera Darka Ristića zatražio sastanak sa čelnicima kluba i trenerom Đuzepeom Jakinijem, kako bi dobio jasne odgovore po pitanju svoje budućnosti u dresu Viole. Mladi golgeter je najverovatnije bio zbunjen činjenicom što Fiorentina od početka leta insistira na dovođenju napadača, što jasno ukazuje da Vlahović najverovatnije ne bi bio prvi izbor u timu, a kontinuitet igara u mu je u ovom trenutku preko potreban.

Volfzburg je drugi klub iz Bundeslige koji se vezuje za srpskg napadača, pošto je interesovanje još od ranije pokazao Šalke. Sve je veći broj klubova i na Apeninima koji bi videli Vlahovića u svom timu. Posle Milana i Krotonea, u prvi plan je iskočila Verona, koja je ujedno bila i najkonkretnija do sada, jer trener Ivan Jurić mladom napadču nudi sigurne minute na Bentegodiju.

Volfzburg je opterećen finansijskim poteškoćama, pa mu je cilj da se odrekne prvotimaca sa velikim platama i fokusira se na talenotvana pojačanja. Ukoliko bi otišao Veghorst, Vlahović bi bio u prilici da postane prvi špic Vukova, s obzirom da je Danijel Ginček bio u očajnoj formi u finišu prošle sezone. Ali prvo treba ubediti Fiorentinu, koja do sada nije određivala cenu za 20-godišnjeg golgetera.

Vlahović (20) je u Fiorentinu stigao na leto 2018. godine iz Partizana kao jedan od najtaletnovanijih napadača Evrope, a prošle sezone je odigrao 34 utakmice za prvi tim u svim takmičenjima i postigao osam golova.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.