Izvor: MozzartSport.com, 04.Avg.2020, 19:17

Raspucani Južnoamerikanci u Kini: Paulinjo overio pobedu Evergrandea, Teišeira i Rondon rešetali glavama (VIDEO)

Maksimalan učinak šampiona Evergrandea u prve tri runde

Gvangdžou Evergrande već na startu sezone pokazuje ozbiljnu rešenost da ponovi uspeh iz prethodne kada se okitio šampionskom titulom – Četa Fabija Kanavara je posle pobeda nad Šangaj Šenhuom i Gvangdžou R&F-om, bez većih problema preslišala i ekipu Šenžena – bilo je 1:3.

Četvrtim prvenstvenim pogotkom Vej Šihao je u 28. minutu načeo domaćina, a deset minuta kasnije već je bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 2:0. Ženg je glavom posle kornera postavio rezultat koji je bio aktuelan prilikom odlaska na odmor. Kamerunac Mari se u 53. poklonio u petercu gostiju zakucavši loptu glavom u mrežu. Ekipa Roberta Donadonija se rezultatski vratila u igru, ali u nastavku je izostala prava prilika, a napadačku smušenost rivala kaznio je Paulinjo desetak minuta pre kraja meča. Šenžen je utakmicu završio sa samo dva udarca u okovir protivničkog gola. Mora da se igra dosta konkretnije i agresivnije ako želite da se merite sa šampionom države.

Dosta konkurentniji i rezultatski neizvesniji duel odigrali su Đangcu Suning i Dalian Pro koji je završen 2:1 u korist domaćina. Finiš prvog poluvremena doneo je poništen pogodak nekadašnjeg fudbalera Šahtjora Aleša Teišeire, zbog navodne ofsajd pozicije, ali snimak jasno govori da je glavni sudija napravio grešku. Do onoga što mu je kontraverznom odlukom uskraćeno u 45. Brazilac je došao u 74. minutu kada je glavom poslao loptu u dalji ugao protivničkog gola. Par minuta kasnije uzvratio je Venecuelanac Salomon Rondon, koji je takođe glavom zakucao loptu u mrežu. Čovek odluke bio je Eder koji je sa bele tačke doneo Đangcuu drugi ovosezonski trijumf. Ekipa iz Nanđinga se tako sa sedam bodova našla na poziciji dva i u ovom trenutku je najverniji pratilac Evergrandea.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.