Raspoložena Alba rutinski savladala Zvezdu

Izvor: RTS, 19.Nov.2019, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspoložena Alba rutinski savladala Zvezdu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Berlinu u meču devetog kola Evrolige od Albe sa 92:80.
Crvena zvezda je nastavila niz loših igara i poraza, pošto joj je novi nanela ekipa Albe u Berlinu.

Nemački tim bio je bolji, vodili su od prvog do poslednjeg minuta meča.
Veoma raspoloženi bili su košarkaši Albe u šutu za tri poena, na šta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Crvena zvezda nije imala odgovor.
Alba je sredinom prve četvrtine stekla dvocifrenu prednost, koju je uspela da odbrani do kraja meča.
Zvezda je na momente pojačavala u odbrani, pokušavala da posle više vezanih poena smanji razliku, što je i uspevala, ali to ne bi dugo trajalo.
Kada god bi Zvezda spustila razliku ispod deset poena, Alba bi pronašla način da poentira na drugoj strani i povrati dvocifrenu razliku.
Geidraitis je u pobedničkoj ekipi ubacio 22 poena, 18 je dodao Sikma, dok je Hermanson postigao 16 poena.
U redovima Crvene zvezde jedini dvocifreni strelci bili su Odžo sa 12 i Kuzmić sa deset poena. 
Nakon devet odigranih mečeva u elitnom takmičenju, Alba ima tri pobede i šest poraza, dok je Crvena zvezda na učinku od dve pobede i sedam poraza.
Ovako je protekao meč: 
21.43 – Kraj meča, Alba je savladala Crvenu zvezdu sa 92:80.
21.20 – Završena je treća četvrtina, Alba ima prednost od 67:54. U trećem delu meča igralo se u naletima, a više ih je imala Alba. Zvezda je dobro počela četvrtinu, pogotovo odbrambeno, iskoristila prazan hod domaće ekipe da spusti razliku na osam poena, ali usledila je nova rafalna palba Albe za tri, koja je vratila dvocifrenu razliku.
21.00 – Nastavljen je meč...
20.43 – Kraj prvog poluvremena, nakon dve četvrtine Alba vodi sa 46:34. Domaćin šutira odlično za tri poena, što zadaje glavobolje Zvezdi u odbrani. Sa druge strane, srpski predstavnik ima problema u organizaciji napada, kao i u šutu sa distance. Najefikasniji nakon 20 minuta su Geidraitis sa 14 na jednoj, Odžo sa 10 na drugoj strani.
20.17 – Zaršena je prva četvrtina, Alba vodi sa 21:15. Alba je bolje otvorila meč, da bi potom sredinom četvrtine vezanim trojkama stekla dvocifrenu prednost. Peonima Dobrića i Odža, Zvezda je uspela da smanji zaostatak.
20.00 – Počeo je meč u Berlinu...
19.40 – Košarkaši obe ekipe izašli su na parket dvorane, u toku je zagrevanje, meč uskoro počinje...

Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova bleda partija Zvezde – Alba nanela sedmi poraz šampionu Srbije

Izvor: B92, 19.Nov.2019

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su na gostovanju od Albe 92:80, u devetom kolu Evrolige...Izabranici Andrije Gavrilovića nastavili su sa bledim partijama ove sezone i pretrpeli su treći poraz zaredom u svim takmičenjima, a sedmi u Evroligi...Zvezda ni u jednom trenutku nije bila ravnopravan rival,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.