Izvor: MozzartSport.com, 18.Okt.2021, 17:36

Rašović duplo bolji nego u Radničkom: Prosek preko pet golova, i u Novom Beogradu napada "klub 100"

Reprezentativac Srbije se u uvodnim utakmicama profilisao kao prva violina novobeogradskog vaterpolo kluba

Nekada je u sportu dovoljna jedna utakmica, nekoliko kontakata sa loptom da se sportski sektor i navijači uvere da je klub dobio kapitalno pojačanje. Nije redak slučaj – najčešće u fudbalu – da igrač iz aviona uskoči na teren i sve zadivi. Posle tri utakmice Strahinje Rašovića u Novom Beogradu bez ikakvog ustezanja se može reći da je srpski reprezentativac >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kliknuo u novoj sredini.

Nametnuo se Strahinja Rašović treneru Vladimiru Vujasinoviću sa kojim je proveo celo leto na pripremama reprezentacije, a kasnije i Olimpijskim igrama kao primarna opcija u napadu, što nimalo nije lako kada se u obzir uzme konkurencija u timu. Zauzeti kurs još prošle sezone iz kragujevačkog Radničkog ne menja zlatni olimpijac.

Kada se odlučio na povratak u srpski vaterpolo i obukao kapicu Radničkog – sa Kragujevčanima postao šampion Srbije i Jadrana – kristalno jasno mu je bilo da mu u mladom timu pripada liderska uloga. U Radničkom je Strahinja Rašović bio najiskusniji igrač, očekivalo se da povuče i bude u lider – što je i učinio – ali u drim-timu treba se nametnuti. U Novom Beogradu nije ga automatski sačekala uloga kao u Radničkom, morao je da se izbori.

A, konkurencija je paklena: Dušan Mandić, Nikola Jakšić, Duško Pijetlović, Angelos Vlahopulos… I uspeo je, barem na početku sezone, da postane prva violina u napadu Novog Beograda. Pokrenuo je seriju protiv Radničkog u derbiju, prethodno napunio mreže Naisa i Zemuna, i posle tri kola najbolji je strelac sa 16 golova i prosekom od 5,33 po meču.

Uzorak mali, ali dobar pokazatelj od koga trenutno rivalima preti najveća opasnost. Slično je bilo i minule sezone. Strahinja Rašović postao je prvi igrač Radničkog iz Kragujevca koji je probio marginu od 100 golova. U Kragujevcu je po podvlačenju crte bio na 108 golova iz 42 utakmice – prosek 2,63.

Tek nešto slabiji prosek imao je u Superligi Srbije, gde je na 22 utakmice zabeležio 58 golova, aprosečno je po meču postizao 2,57 golova. Trenutni prosek od preko pet golova po utakmici teško može održati bilo ko, praktično je nemoguća misija, jer do pada mora doći kad-tad. Ali, ako se po jutru dan poznaje, Strahinja Rašović bi u Novom Beogradu mogao imati sezonu karijere.

U životnoj je formi, samopouzdanje je drastično podignuto osvajanjem zlata na Olimpijskim igrama, u najboljim je godinama i u dobro poznatoj sredini. Jer ovogodišnji sastav Novog Beograda je reprezentacija Srbija u malom.

U Crvenoj zvezdi 299 golova, u Radničkom 108, i nacionalne titule sa oba kluba. Može li isto i sa Novim Beogradom?

STATISTIKA STRAHINJE RAŠOVIĆA U RADNIČKOM:

Superliga Srbije: 22 utakmice i 58 golova (regularni deo 14 utakmica i 40 golova, plej-of osam utakmica i 18 golova)

Regionalna liga: sedam utakmica i 11 golova

Kup Srbije: dve utakmice i sedam golova

Kup Evrope: šest utakmica i 20 golova

Kvalifikacije za Ligu šampiona: pet utakmica i 12 golova

Učinak u Radničkom: 42 utakmice i 108 golova

Prosek u Radničkom na nivou sezone: 2,57 golova po utakmici

Prosek u Radničkom u Superligi: 2,63 gola po utakmici

STATISTIKA STRAHINJE RAŠOVIĆA U NOVOM BEOGRADU:

Superliga Srbije: tri utakmice i 16 golova

Prosek u Novom Beogradu: 5,33 gola po utakmici

Novi Beograd – Nais 32:1 (pet golova Strahinje Rašovića – procentualno 15, 6)

Zemun – Novi Beograd 3:23 (šest golova Strahinje Rašovića – procentualno 26,1)

Novi Beograd – Radnički 18:14 (pet golova strahinje Rašovića – procentualno 27,8)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.