Rasistički ispad navijača Fejnorda: Žervinja gađali bananama na naduvavanje

Izvor: Sportal.rs, 27.Feb.2015, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasistički ispad navijača Fejnorda: Žervinja gađali bananama na naduvavanje

Meč između Fejnorda i Rome u okviru 1/16 finala Lige Evrope bio je prekinut neki dvadesetak minuta zbog divljanja domaćih navijača.

Oni su nakon što je glavni sudija meča pokazao crveni karton njihovom igraču počeli da divljaju, a jedan od fanova domaće ekipe ubacio je na teren pred Žervinja bananu na naduvavanje (snimak pogledajte OVDE), zbog koje je susret bio prekinut 20 minuta.

Sudija je imao posla, a jasno je da navijači iz Roterdama dugo neće gledati evropske utakmice, shodno kazni koja ih očekuje zbog očiglednog i gnusnog rasima, ali i divljanja na ulicama Rima pre prvog meča dve ekipe.

(Foto; Beta/P Photo/Ermindo Armino)

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

'Naduvane banane' nisu rasizam?

Izvor: B92, 27.Feb.2015

Fejenordov 'De Kojp' je na meču protiv Rome u Ligi Evrope bio je krcat bananama na naduvavanje, a nekoliko njih bačeno je ka igraču iz Obale Slonovače Žervinju...Uprkos tome, generalni direktor holandske ekipe Erik Gude tvrdi da predmeti koji su bačeni na bivšeg igrača Arsenala nemaju rasističku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.