Izvor: MozzartSport.com, 28.Maj.2020, 14:47

Rapid se preko Horna priprema za Salcburg

Još nekoliko dana ostalo je do nastavka fudbalskih takmičenja u Austriji

Fudbal se u Austriji vraća ovog petka kroz finale Kupa Austrije između Salcburga i Austrije Lustenau, a već od narednog utorka biće nastavljen fudbalski šampionat utakmicama plej-aut grupe u kojoj će se timovi boriti kako za opstanak, tako i za plej-of za popunu mesta u Ligi Evrope. Novina je da ove takmičarske godine prva dva mesta vode u Ligu šampiona, da treće nosi mesto u Ligi Evrope, dok se >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << četvrto mesto bori sa pobednikom već pomenutog plej-ofa za popunu mesta u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju.

Dok ne dočekamo naredni utorak, imaćemo priliku da gledamo prijateljske susrete, pošto timovi užurbano pokušavaju da se spreme za nastavak takmičenja. Izuzetak tako neće napraviti ni ekipe Rapida iz Beča i Horna, koje će se kroz večerašnji susret zagrejati za nastavak lige (17.00).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Meč je naravno biti odigran pred praznim tribinama „Alijanc Stadiona“, a ono što je izuzetno zanimljivo jeste to što će im ovo biti treći prijateljski susret u samo godinu dana. Početkom januara 2019. godine, Rapid je ostvario veliku pobedu (5:0), da bi u februaru tekuće godine rezultat bio nerešen (1:1).

Rapid će se do kraja sezone boriti za mesto u Ligi šampiona, koje mu trenutno beži samo četiri boda ispred i u tom smislu će duel sa Salcburgom biti od izuzetne rezultatske važnosti, pošto se tim čiji je sponzor Red Bul upravo i nalazi na drugoj poziciji. Sa druge strane, Horn će morati dobro da se oznoji ne bi li izborio opstanak u drugom rangu, pošto se trenutno samo zahvaljujući nešto boljoj gol-razlici nalazi van zone ispadanja. Ruku na srce, svi timovi od četvrtog do poslednjeg mesta su ugroženi (što je ukupno 13 ekipa), a jedino je jasno da je Rid veliki favorit za promociju u Bundesligu naredne sezone, pošto beži osam poena najbližem konkurentu – Austriji iz Klagenfurta.

Inače, prvi protivnik Rapida po povratku fudbala biće Salcburg na gostujućem terenu, dok će Horn kod kuće dočekati Lifering.

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Četvrtak

17.00: (1,15) Rapid Beč (7,50) Horn (11,0)

20.00: (3,90) Tor (4,30) Filkir (1,65)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.