Izvor: MozzartSport.com, 14.Apr.2021, 15:01

Rajo cilja elitu, Mirandes daleko od plej-ofa, ali želi da popravi utisak

Ekipa iz Valjekasa bi pobedom mogla da napravi veliku zalihu u borbi za doigravanje, ali i da produži nadu o direktnoj promociji

Fudbaleri Rajo Valjekana u zaostalom meču 31. kola španske Segunde dočekuju Mirandes (19.00). Sastav iz okoline Madrida je na šestom mestu na tabeli, nalazi se u dobroj formi i trijumfom bi mogao da skoči na četvrto mesto. Mirandes je sa druge strane 11 koraka iza današnjeg rivala, a poslednjih 10 utakmica u sezoni želi da tretira kao 10 finala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
19.00: (1,70) Rajo Valjekano (3,50) Mirandes (5,60)

Rajo je šesti na tabeli, sa šest bodova više od sedmoplasirane Đirone, koju je savladao kod kuće u minulom kolu (1:0). Ima i utakmicu manje od katalonskog sastava i trijumfom bi napravio veliki korak ka obezbeđivanju mesta u plej-ofu. Mesto koje vodi direktno u Primeru je 13 bodova daleko, ali bi pobeda nad Mirandesom ipak stavila pritisak na drugoplasiranu Majorku. Rajo je na poslednjih sedam mečeva pretrpeo samo jedan poraz (Sporting Hihon, 0:1), a početkom aprila je savladao i Almeriju (1:0), pre nego što je minulog vikenda nadigrao Đironu.

Trener Andoni Iraola pažnju skreće na gust raspored, ali je i prilično oprezan pred večerašnji duel sa Rohiljosima.

"Istina je da ove nedelje moramo da odigramo tri utakmice i da nemamo puno vremena da treniramo. Moramo da se posvetimo oporavku. Svesni smo da je utakmica koja nas čeka sutra kompleksna zbog načina na koji igraju, ali mislim da smo spremni za još jedan meč kod kuće. Mirandes je ti koji igra sa dosta karaktera, čak se i bolje snalazi na strani, gde je osvojio i veći broj bodova. Slavili su na Molinjonu (stadion Hihona), odigrali jako dobar meč i moraćemo da odigramo na visokom nivou, ako želimo da igramo našu igru. Na Anduvi smo odigrali jedan ozbiljan meč, naterali su nas da igramo u visokom ritmu. Sutra očekujem isto".

Mirandes je u promenjljivoj formi, na poslednjih osam utakmica samo je dva puta slavio, ali nije vezao dva ista ishoda. Nakon velike pobede protiv Hihona (2:1), tokom koje su fudbaleri Crvenih pokazali da imaju kvalitet za mnogo više od sredine tabele, usledio je hladan tuš i poraz od Logronjesa na Anduvi (0:1).

Trener Hose Alberto ističe da je pred njegovom ekipom 10 jako važnih utakmica.

"Deset dragocenih mečeva nam je ostalo do kraja, moramo im pristupiti sa maksimalnim entuzijazmom, da se takmičimo do samog kraja, kako bi Mirandes popeli što više. Koliko visoko? Videćemo. Istina je da u aprilu nemamo puno vremena za odmor. U nedeljama pred nama moramo dobro da se oporavljamo i igramo, a dobra stvar je što već već sutra možemo da se iskupimo za nedeljni poraz. Pred nama je jedan od najbojljih timova u ligi, nalazi se u dobroj formi, ali to je takođe lepa prilika da napravimo iskorak i dokažemo da smo se vratili", izjavio je trener Mirandesa na konferenciji pred duel sa Rajom.

Prethodni meč ovih ekipa pripao je ekipi iz Valjekasa, koja je na stadionu Mirandesa slavila sa 2:0. Dve utakmice odigrane pre toga završene su nerešenim rezultatom, a Rohiljosu su poslednji put slavili pre više od četiri godine i to baš na gostovanju.

ŠPANIJA, SEGUNDA - ZAOSTALI MEČ 31. KOLA

Sreda

19.00: (1,70) Rajo Valjekano (3,50) Mirandes (5,60)

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.