Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jun.2016, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rađenu prepolovljena kazna: U bazenu u februaru 2017.

Sud za Sportsku arbitražu u Lozani usvojio je žalbu Nikole Rađena na dvogodišnju suspenziju Svjetske plivačke federacije (FINA) i prepolovio mu kaznu.

Rađen je testiran na utakmici Svjetske lige između Španije i Srbije u Madridu, 17. februara, kada je bio pozitivan na kokain, poslije čega je suspendovan na dvije godine.

"Arbitražni sud je nakon žalbe Nikole Rađena na odluku Svjetske plivačke federacije (FINA), promijenio prvostepenu presudu. Ova odluka je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << konačna i na nju niko nema pravo žalbe, pa je sasvim izvjesno da ćemo poslije dvije godine, ponovo gledati našeg asa u bazenima", navodi se u saopštenju "WIND Sport", PR agencije koja zastupa Rađena.

Srpski vaterpolista može da se vrati u bazen 17. februara naredne godine, kada će imati 32 godine.

Rađen je za Srbiju nastupio 180 puta, a sa nacinalnim timom je osvojio Svjetsko prvenstvo u Rimu 2008. godine i srebro 2010. godine u Šangaju, a na krov Evrope sa "Delfinima" se popeo u Ajndhovenu 2012. i Budimpešti 2014. godine.

Uz to je osvojio srebro iz Malage, bronzu iz Zagreba, kao i pet titula Svjetske lige.

Sa Olimpijskih igara ima bronze iz Pekinga 2008. i Londona 2012. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.