Radiću izvađen bubreg posle sudara sa Čečenom

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Apr.2011, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radiću izvađen bubreg posle sudara sa Čečenom

Golman Rostova, Srbin Dejan Radić (30), nekada član Rada i Vojvodine, ozbiljno je povređen na meču protiv Tereka pa su lekari morali da mu izvade bubreg.

Radić se sudario sa protivničkim igračem Zautrom Sadavijem, a posledica sudara i pada na zemlju bila je teško oštećenje bubrega zbog kojeg je morala da usledi operacija vađenja. Radić je napustio teren u 82. minutu, a Rostov je do kraja sačuvao prednost od 1:0.
Rostov je obavestio javnost da će Radić do isteka ugovora 2012. redovno primati plati i premije kao da ječlan startne postave, navijači su održali skup podrrške srpskom golmanu, a oglasio se i Ramzan Kadirov, predsednik Čečenije, odakle je Terek, obećanjem da će Radić biti zbrinut.
- Sport, nažalost, ne čine samo uspesi i pobede, već i povrede. Pored Radića sada je teško i Sadajevu koji je učestvovao u kobnom sudaru. Sadajev će posetiti Radića kad lekari to dozvole i najiskrenije će mu se izviniti – rekao je Kadirov.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.