RUKOMET: Orlovi prvi u grupi

Izvor: Mondo, 16.Jun.2013, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUKOMET: "Orlovi" prvi u grupi

Izabranici Ljubomira Vranješa pobedili BiH u 6. kolu i osigurali prvo mesto u grupi na kraju kvalifikacija.

Rukometaši Srbije takmičenje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Danskoj naredne godine u januaru završili su na prvom mestu u Grupi 7.

"Orlovi" su u poslednjem šestom kolu u niškom Čairu savladali Bosnu i Hercegovinu 30:23 (13:12) i tako obezbedili poziciju koja bi trebalo da im obezbedi povoljniji žreb za šampionat Starog kontinenta. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Najfikasniji u našem timu bio je levokrilni napadač Filip Marjanović sa sedam

golova, dok je kapiten Momir Ilić postigao pet golova. Kod gostiju najbolji je bio Faruh Vrazalić sa pet pogodaka.

Imala je Srbija konstantno vođstvo u prvom delu, ali nikako nije uspevala da se rezultatski odlepi i prelomi meč. Mlad tim iz BiH uspevao je da održi priključak, pa čak i u momentima kada su "orlovi" uspevali da steknu i tri gola prednosti.

U drugom poluvremenu Srbija je nošena navijanjem punog Čaira u potpunosti nadigrala Bosnu, pre svega organizovanom igrom u odbrani i efikasnošću u napadu.

Sredinom drugog dela igre Srbija je napravila seriju od 7:1 i tako stekla najveća prednost u meču (24:17).

Situacija je pre samo mesec dana delovala vrlo loše po Srbe. Posle poraza i remija sa Austrijom, malo ko je verovao da vicešampion Evrope može da veže još jedno veliko takmičenje.

Čelnici saveza sporazumno su raskinuli ugovor sa dotadašnjim selektorom Veselinom Vukovićem i na njegovo mesto postavili omalenog Šveđanina srpskog porekla. Rezultat te promene su dve pobede, prvo mesto u grupi i Srbija na Euru.

Vranješ je bio oduševljen posle utakmice u Nišu.

"Neki igrači su ove sezone odigrali oko 100 utakmica, ja sam ih vodio 77, sezona je bila druga, umorni smo... Ipak, uspeli smo u našoj nameri i vrlo sam zadovoljan", u dahu je rekao jedan od najboljih igrača zlatne generacije švedskog rukometa.

Selektor "orlova" svestan je da je ključna utakmica bila u Astrahanu, a da je u Nišu samo potvrđeno prvo mesto.

"Ključna utakmica bila je u Rusiji, da su nas pobedili bilo bi vrlo teško. Nije ovo samo naša pobeda, to je trijumf srpskog rukometa", dodao je Vranješ.

On veruje da "orlovi" mogu ponovo da se vinu visoko na Evropskom prvenstvu.

"Ima puno vremena do Danske, nadam se da niko neće da se povredi. Ako situacija sa formom i zdravstvenim stanjem bude kao sada, imao sve šanse da budemo među prve tri ekipe", optimista je Vranješ.

Momir Ilić nije prestajao da veruje u srpski tim i posle kikseva od Austrije.

"Niko nije verovao posle Austrije da možemo da se plasiramo. Imamo kvalitet, ali ne verujemo u sebe. Mislim da možemo mnogo bolje, tu je sada novi selektor da sve to ispravi. I na Svetskom prvenstvu samo imali odlične momente, a onda smo neshvatljivo padali. Moramo da prevaziđemo psihološku barijeru i da igramo mnogo, mnogo bolje...", rekao je Moša.

(MONDO, foto: MN Press)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.